Supercar Challenge

DSC: Jaap van Lagen van Lada weer naar Porsche

480_jaap_dscDolgraag had Jaap van Lagen zijn kunsten opnieuw vertoond in het WTCC. Helaas kreeg de prachtige sportieve en menselijke ervaring met LADA in het WK toerwagens geen vervolg voor 2010. Jaap heeft een nieuwe uitdaging gevonden in het Dutch Supercar Challenge. Samen met sponsor Wolf Nathan bemant de coureur uit Ede een ex-Supercup Porsche 911. Jaap van Lagen werkt daarnaast hard aan een rentree in de Porsche Supercup.

Tekst en foto: PR

Door de sterke daling in de verkoop van nieuwe LADA’s zag de Russische autobouwer zich genoodzaakt het WTCC-programma te beëindigen. “Echt ontzettend jammer, maar ook voorstelbaar. Aan de ene kant werknemers moeten ontslaan en dan wel racen in het WTCC… Tja, dat valt ook niet te rijmen”, stelt de coureur. “Ik verwijt niemand iets. Hier spelen krachten die je niet in de hand hebt. Rijden in het WTCC als fabriekscoureur van LADA is een geweldige ervaring geweest. Ik sluit een terugkeer in de toekomst dan ook niet uit.”

Na het stilvallen van het WTCC-programma hing Wolf Nathan al snel aan de lijn bij de Nederlandse topcoureur. Nathan is eigenaar van de Nathan Group, een groep van bedrijven dat zich bezig houdt met producten en totaaloplossingen voor het verwarmen en koelen van gebouwen en huizen met aardwarmtesystemen. De racende ondernemer sponsort Jaap van Lagen sinds vorig seizoen.

“Wolf vroeg of ik interesse had om samen met hem in de Dutch Supercar Challenge te racen met een ex-Supercup Porsche 911. Een prachtig aanbod, want zo’n Porsche blijft fantastisch om mee te racen en de Dutch Supercar Challenge is natuurlijk een prachtige klasse. Het startveld is imponerend, met veel en heel dikke auto’s. Bovendien: voorin het veld gaan ze nog echt hard ook.”

Zo staan Wolf Nathan, Jaap van Lagen en de Porsche komend weekeinde aan de start van het openingsweekeinde van de Dutch Supercar Challenge op het Engelse Silverstone. De DCS maakt voor de gelegenheid onderdeel uit van het programma van de Superleague Formula. De Porsche van Wolf Nathan heeft overigens een fraaie historie, want deze Porsche 997 GT3 werd vorig jaar nog bestuurd door René Rast, die als runner up eindigde in het Supercup kampioenschap achter Jeroen Bleekemolen. De auto wordt gerund door het enthousiaste en kundige team van Bas Koeten Racing uit Westwoud.

Wolf Nathan debuteert dit weekeinde in de DSC en zal ook voor het eerst racen met de Porsche. Voor de toekomst heeft Nathan Le Mans of de Porsche Supercup op zijn wensenlijst staan. De 41-jarige coureur stapt over vanuit het DNRT waar hij reed met een BMW Compact. De eerste races van het seizoen staan dan ook vooral in het teken van ervaring opdoen.

Jaap van Lagen zal daarbij zijn jarenlange race-ervaring delen met zijn teamgenoot. “Als ik achter het stuur zit, ga ik voor het podium. Als ik zelf niet rijd, ga ik proberen om Wolf zo goed mogelijk te helpen. Echte teamplay dus. Waarbij we ook niet vergeten om plezier te hebben.”

Naast zijn activiteiten binnen de Dutch Supercar Challenge is Jaap van Lagen hard aan het werk om terug te keren op internationaal niveau. De WTCC is één van de mogelijkheden, maar het meest waarschijnlijk is een terugkeer in de Porsche Supercup. In deze prestigieuze Porsche cup scoorde Jaap van Lagen in 2008 vier podiumplaatsen, waaronder één overwinning. “Ik hoop binnenkort meer duidelijkheid te hebben, maar het ziet er veelbelovend uit.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet