Diversen

Div: Sébastien Loeb wint Race of Champions

Tweevoudig World Rally-kampioen Sébastien Loeb heeft in het Stade de France de Race of Champions gewonnen. Voor maarliefst 50.000 man thuispubliek versloeg de Fransman uiteindelijk in de finale Tom Kristensen, die eerder die dag de landenwedstrijd won met Team Scandinavië, dat hij vormde met DTM-ster Mattias Ekström.

Tekst: Daan Jeuken

Voor Nederland was de Race of Champions al bij voorbaat een succes, want Christijan Albers mocht als eerste Nederlander aan het evenement deelnemen. Het nationale succes was echter van korte duur, want al in de eerste ronde kreeg Albers, in leidende positie, te kampen met versnellingsbakproblemen. “De versnellingsbak sloeg vast en blokkeerde mijn wielen”, baalde Albers. “Daardoor vloog ik in de omheining. Dikke pech, maar dat is autoracen. Ik hoop dat ik volgend jaar een herkansing krijg.”

Maar zonder Albers ging het spektakel dus gewoon door, en uiteindelijk mocht Sébastien Loeb zich tot kampioen der kampioenen kronen, iets wat hij in 2003 ook al deed. “Dat was leuk, op de Canarische Eilanden en het winnen van de Landenwedstrijd met Jean Alesi, vorig jaar hier in Parijs was ook erg leuk. Maar de Race of Champions winnen en dat hier in het Stade de France voor zo’n mooi publiek is echt iets speciaals. Ik kon ze in de auto nog te keer horen gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet