Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge trapt af op Silverstone


zweerde2

Supersport II
In de Supersport II-divisie zijn er in de wintermaanden een aantal opvallende verschuivingen geweest. Zo is Bert van der Zweerde, kampioen van 2009, overgestapt van JR Motorsport naar Team Lotus Racing van Willem en Jan van der Kooi. Het wapen van dienst is een Lotus Exige met GT3-configuraties, die Van der Zweerde gaat delen met Willem van der Kooi zelf. Ook Jan van der Kooi is komend seizoen met een Lotus Exige GT3 actief in de Supersport II-divisie, hij deelt de bolide met Ben Verwoerdt. Pieter van Soelen, kampioen van de Supersport II-divisie in 2008, stapt na twee seizoenen gereden te hebben met de spectaculaire BMW 1-serie GTR komend jaar over naar zijn vertrouwde bolide van weleer, de BMW 3-serie GTR van JR Motorsport. JR brengt veel BMW’s aan de start, want ook Fred Cavanagh, Marco Poland en Laurens Gooshouwer komen voor het in Obdam gevestigde team uit. Tevens verschijnt Mathijs Kok samen met Kevin Veltman met een BMW aan de start. Tot slot moet er ook zeker rekening gehouden worden met de Seat Léon SuperCopa’s van de gebroeders Monster en Luco Hornsveld, de Lotus 2-Eleven van Luc de Cock en de verschillende Sakers.

nieman1

Nieuwe teammaat Bogaerts
In de Sport-divisie valt het meteen op dat Nik de Jong niet meer van de partij is. De Jong, die vorig seizoen nog de titel won samen met Koen Bogaerts, gaf de voorkeur aan zijn studie waardoor hij niet genoeg tijd kon vrijmaken om sponsors te werven. Koen Bogaerts verschijnt dus met een nieuwe teamgenoot aan de start, zijnde Mark van der Aa. Van der Aa kwam de afgelopen seizoen uit in de Formido Swift Cup. Grootste concurrenten om Bogaerts en Van der A dit seizoen van de titel af te houden zijn onder andere Richard van den Bos in de BMW E36 M3, de verschillende Lotus Exiges van Team Lotus Racing en de nieuwe Clio’s van Spirit Racing.

Silverstone
De Dutch Supercar Challenge rijdt komend weekend op Silverstone in het voorprogramma van de Superleague Formula, die op het Engelse circuit aftrapt. Deze aan voetbalclubs gerelateerde raceklasse herbergt komend seizoen veel bekende namen zoals Robert Doornbos, Yelmer Buurman en Sebastien Bourdais. Jan Lammers runt dit seizoen de bolide van PSV Eindhoven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet