Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge trapt af op Silverstone

dsc_voorbeschouwing2009_4

Voor de Dutch Supercar Challenge is de winterslaap nu echt voorbij, want na maanden van voorbereiding gaat de klasse, die vol zit met GT’s en Toerwagens, weer van start. Het seizoen begint voor de Dutch Supercar Challenge meteen met een overzeese race op het Engelse circuit van Silverstone. De DSC rijdt op Silverstone in het voorprogramma van de Superleague Formula by Sonangol met twee startvelden van ongeveer dertig auto’s.

Tekst en foto’s:PR

De GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge kent voor Silverstone opvallend veel Mosler-inschrijvingen. Dit aantal staat tot op heden op zeven in totaal, met naast bekende rijders zoals Martin Short, Berry van Elk en Kevin Riley ook wat onbekendere namen zoals Javi Morcillo uit Spanje. Voor Alex van ’t Hoff is de Mosler ook nieuw. Van ’t Hoff, onderdeel van het steeds groter wordende Mad & Daring Team, stapt na een aantal seizoenen Corvette over naar een Mosler. De Corvette waar Van ’t Hoff de afgelopen seizoenen mee reed is nu in handen van teamgenoot Rick Abresch. Abresch, die vorig seizoen met onder andere een Ferrari F430 GT3 en een Porsche RSR GT2 aan de start verscheen, is na het Winter Endurance Kampioenschap helemaal overgeslagen naar dit Amerikaanse monster. Ook Peter Versluis met zijn Ferrari F430 GT2 en Danny Werkman, afgelopen seizoen nog derde in de eindrangschikking met zijn vertrouwde Opel Omega V8Star, zijn van de partij. De grote vraag zal zijn of zij allen regerend kampioen Cor Euser met zijn altijd snelle Marcos LM600 kunnen verslaan.

dsc_voorbeschouwing2009_5

Supersport I
In de Supersport I-divisie zijn er veel Porsche-inschrijvingen. Veel bekende namen zijn daarbij, zoals die van Henk Thuis, Dirk Schulz, Rob Frijns en de Engelsman Michael Donovan. Een nieuwe naam tussen de Porsche-coureurs is die van Wolf Nathan. Nathan, komend uit de DNRT, heeft daarbij in de vorm van Jaap van Lagen de hulp ingeschakeld van een ervaren coureur. Jochen Habets verschijnt dit seizoen ook aan de start van de DSC met een Porsche 997 GT3, maar voor hem kwam Silverstone nog te vroeg.

480_persfoto_kuijer_assen_1

Veel verwacht van Solution-F Astra
Er is voor de Porsche-coureurs dit jaar veel concurrentie. Zo mag er veel verwacht worden van Carlo Kuijer met zijn Solution-F Astra en mogen we ook zeker de Méganes van Carworld Motorsport met de equipes Wijnen/Dubois en Ertan/Ribbens niet uitvlakken. Daarbij heeft de Fransman Guillaume Rousseau zich ook ingeschreven met een snelle Renault Mégane Trophy. Ook de Aston Martin Vantages van Wilfred Herder en Kees Kreijne zijn van de partij, en hebben na hun goede ontwikkelingen van afgelopen seizoen de weg naar boven gevonden. Tot slot kunnen Piet Versluis, Martin Webb en het duo Herber/Tas nog voor een verrassing gaan zorgen. Overigens wordt het veld van de Supersport I-divisie komend seizoen aangevuld met veel BRL V6-bolides. Voor hun begint het seizoen echter nog niet op Silverstone, maar vanaf het tweede raceweekend op de Nürburgring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet