Diversen

Div: Aziatisch avontuur voor Hannes van Asseldonk in Formule BMW

hannes_van_asseldonk

Ter voorbereiding op zijn debuutseizoen in het Formula BMW Europe kampioenschap, zal Hannes van Asseldonk aanstaand weekend (2-4 april) eenmalig zijn opwachting maken in de Aziatische zusterserie op het circuit van Sepang (Maleisië).

Tekst en foto: PR

Hoewel de 18-jarige coureur voor de Europese serie al is vastgelegd door het team van Josef Kaufmann Racing, gaat het jonge talent uit Boekel voor dit Aziatische avontuur een eenmalige samenwerking aan met het Engelse Motaworld Racing. Na een intensief winterseizoen, waarin hij veelvuldig in zijn oranje-wit gekleurde bolide getest heeft, zal Van Asseldonk het aanstaande raceweekend vooral aangrijpen om praktijkervaring op te doen. Met zijn deelname aan de Formule BMW Asia is Van Asseldonk de enige Nederlander die aanstaand weekend actief is in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Maleisië.

Springplank
De Formule BMW heeft zich de afgelopen 12 jaar internationaal bewezen als een succesvolle springplank voor jonge coureurs die vanuit de karts door willen groeien naar de autosport. Vele van de huidige generatie Formule 1 coureurs - waaronder Sebastian Vettel (Red Bull Racing), Nico Rosberg (Mercedes GP), Timo Glock (Virgin Racing) en Nico Hülkenberg (Williams) - hebben ook hun eerste schreden in de autosport gezet via deelname aan dit prestigieuze kampioenschap.

Avontuur
"Ik kijk uit naar mijn eerste raceweekend in de Formule BMW aanstaand weekend’’, zegt Hannes van Asseldonk. "Tot nu toe voelt het allemaal nog aan als één groot Aziatisch avontuur, maar aanstaand weekend wil ik er natuurlijk gewoon staan! De afgelopen dagen heb ik al kennis kunnen maken met het team en circuit, wat allebei goed bevallen is.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet