NASCAR

NASCAR: Hamlin wint ondanks strategische blunder!

Het team van Joe Gibbs Racing behaalde in Martinsville met Denny Hamlin en Joey Logano een fantastische dubbelzege. Hamlin wist in de slotfase een strategische blunder in een zege om te zetten.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s NASCAR, Lesley Ann Miller(LAT USA)

hamlin_burton
Op hun thuiscircuit Martinsville leverden Jeff Burton en Denny Hamlin een prachtige
strijd.

Hamlin wint ondanks strategische blunder
Denny Hamlin en Jeff Burton domineerden lange tijd de short trackwedstrijd in Martinsville. In de slotfase van de wedstrijd leek Hamlin zijn kansen volledig te verspelen toen hij tien ronden voor het einde voor vers rubber naar binnen moest. Het bracht Jeff Gordon aan de leiding en in het zicht van de finish leek het er naar uit te zien dat hij de zege zou pakken.

In het zicht van de finish moest er vanwege een schuiver van Kyle Busch geneutraliseerd worden. Dit betekende dat er uiteindelijk acht ronden aan de wedstrijd werden toegevoegd. Bij de herstart kwam Jeff Gordon wel erg slecht weg en zakte iets terug. Vanuit een vierde positie schoof Hamlin bij de re-start eerst Ryan Newman terzijde en ging aan de binnenkant zowel aan Matt Kenseth en Jeff Gordon voorbij en pakte uiteindelijk een wel verdiende zege. Ook zijn teamgenoot Joey Logano leverde een fantastische prestatie door het team van Joe Gibbs Racing de eerste dubbelzege van dit seizoen te bezorgen.


hamlin_thuiszege_martinsville
Grote vreugde bij het team van Joe Gibbs Racing.

Voor Kevin Harvick werd het een teleurstellende middag in Martinsville. De Chevrolet-coureur reed in de beginfase op kop van de wedstrijd maar er brak iets aan zijn auto en met ruim 34 ronden achterstand keerde hij terug in de wedstrijd om zodoende nog de nodige punten te verzamelen. De pech van Harvick leverde regerend kampioen Jimmie Johnson de eerste plek in de puntenstand op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet