NASCAR

IRL/NASCAR: Races verschoven naar a.s. Maandag

De VS wordt door slechte weersomstandigheden geteisterd. Zowel de IRL-wedstrijd in St. Petersburg als de NASCAR Sprint Cup in Martinsvillle zijn naar a.s. maandag verschoven. Beide circuits werden door zware storm, onweersbuien en regenval geteisterd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

martinsville_regen
Zowel Indycar als NASCAR werden door Pluvius gedwongen de auto's tot a.s
maandag in te pakken
.

Races uitgesteld
In St.Petersburg werd de Indycar-wedstrijd vanwege uitermate slechte weersomstandigheden naar a.s. maandag verschoven. Aanvankelijk hoopte men nog dat de wedstrijd naar het eind van de middag verschoven kon worden. Aangezien er geen weersverbetering in zicht kwam hadden de organisatoren geen andere keuze meer om de wedstrijd voor vandaag af te gelasten. Er stond enorm veel water op de baan en eerder op de dag had men de aanwezige toeschouwers al verzocht om hun heil binnen te gaan zoeken. In 2008 werd op Motegi voor het laatst een Indycarwedstrijd een dag uitgesteld. De wedstrijd werd toen door Danica Patrick gewonnen.

In Martinsville waren de weersomstandigheden niet veel beter en daar werd iets doortastender opgetreden. Vorig jaar moest in Watkins Glenn de wedstrijd een dag verschoven worden. Op Martinsville werd in 2001 voor het laatst op maandag geracet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet