Formule 1

Formule 1: Jenson Button wint enerverende race dankzij gewaagde tactiek


jenson_button_actie

Eerste zege voor McLaren
Jenson Button heeft zich van al dit tumult niets aangetrokken want hij heeft het sinds het verdwijnen van Vettel gemakkelijk gehad. De Brit blijft prima rondetijden rijden, doet niets geks en rijdt gemakkelijk weg bij Robert Kubica. De eerste overwinning voor McLaren is een enorme boost voor zowel rijder als team, dat met name onder de indruk is van de tactische keuze die Jenson Button uiteindelijk zelf gemaakt heeft.

martin_whitmarsh

“Het was Jenson die om slicks vroeg en hij heeft het vervolgens ook afgemaakt”, aldus teambaas Martin Whitmarsh. “Hij heeft de criticasters de mond gesnoerd door nu ook voor ons te winnen, ten eerste door een fantastische race te rijden en ten tweede door zijn gewaagde keuze.”

De wereldkampioen zelf was dolgelukkig met zijn eerste McLaren-zege. “De openingsfase was moeilijk en ik verloor wat plaatsen. Ik dacht dat het tijd was voor slicks, maar toen ik de pits inreed dacht ik dat ik fout zat, want het was daar zeiknat. Eenmaal weer op de baan maakt ik een foutje, maar ik merkte wel meteen dat ik goed zat. Daarna was een fantastische race, zoals ik het op de monitoren kon volgen, maar gelukkig kon ik mij hieraan onttrekken.”

Button lijkt zich nu definitief te hebben genesteld in het team waarvan werd gezegd dat het om Hamilton zou zijn gebouwd. “Het heeft even wat tijd gekost om te wennen aan het team en ook aan de cockpit, maar die zorgen zijn nu verleden tijd. Het vertrouwen wordt steeds groter en op dit resultaat kunnen we voortborduren.”

Kind van McLaren Hamilton was vandaag minder gelukkig met zijn team, want de tactische beslissing om een pitstop te maken bleek uiteindelijk de verkeerde. “Ik heb een van mijn beste races gereden, maar de tactiek heeft me de das omgedaan. Ik hem het licht uit mijn ogen gereden en had ook meer verdiend dan de zesde plaats, maar helaas maakten we de verkeerde keuze en werd ik er tot slot ook nog vanaf gereden door Webber. We zullen deze race intern nog flink doorspreken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet