IndyCar

Champcar: Charles Zwolsman test voor Conquest

Toyota Atlantic Kampioen Charles Zwolsman gaat op 13 en 14 december twee dagen testen voor het Conquest Racing Team van Eric Bachelart op Sebring.

tekst Willem J.Staat.

 Charles TA

Charles Zwolsman gaat voor Conquest testen. Foto PR

Tweede kennismaking
Voor Zwolsman is dit de tweede kennismaking met de Champcar-klasse, nadat hij tijdens de allerlaatste wedstrijd in Mexico debuteerde en keurig als dertiende eindigde in de zeventig ronden tellende wedstrijd. Met deze test hoopt Charles zich voor het seizoen 2006 goed in de kijker te kunnen rijden. Het team van onze zuiderbuur Eric Bachelart kwam afgelopen seizoen met de Canadees Andrew Ranger en de Fransman Nelson Philippe uit in de Champcar-series.

Charles Zwolsman: "Dit is een mooie kans voor mij om ervaring op te doen in de Champcar World Series. Ik ben daarom erg blij dat teambaas Eric Bachelart mij die kans heeft gegeven. Mijn managementteam Goman van Rick Gorne heeft al met veel coureurs zoals Mark Gene, Anthony Davidson, Jean Alesi, Alex Zanardi en Gil de Ferran samengewerkt. Gorne heeft goede contacten in de Champcar World Series en hij is druk bezig mij bij een goed Champcar Team onder te brengen."

Overigens test zijn ex-F3-teamgenoot Jan Heylen eveneens de volgende week bij het Team van Bachelart.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet