Formule 3

Recaro F3: Ferdinand Kool ook in 2006 bij JB Motorsport

Ferdinand Kool zal ook komend seizoen actief zijn in het Duits Formule 3 kampioenschap. De rijder uit Rotterdam tekende gisteren een nieuw contract bij JB Motorsport, het Belgische team waarmee hij ook in 2005 succesvol acteerde in dit kampioenschap.

 Duits F3 Kool


Tekst en foto: Sander Dorsman

Voor Kool wordt het zijn derde Formule 3 seizoen. Na een jaar in het Spaans Formule 3 kampioenschap in 2004, koos Ferdinand vorig jaar voor de ‘Duitse variant’ van dit kampioenschap. “Na mijn goede performance in 2005, was het voor mij al snel duidelijk dat ik graag nog een jaar met JB Motorsport in zee wilde gaan. Volgende week beginnen we al met het testprogramma.”

Nieuw bij JB Motorsport is de auto. Het inmiddels vertrouwde Dallara chassis is namelijk verruild voor een bolide van Lola. “Al tijdens de afgelopen Marlboro Masters of Formula 3 heeft het team kunnen kennismaken met Lola,” vertelt Ferdinand Kool. “Lola wil een groter marktaandeel in Europa bewerkstelligen. Het is voor hen van essentieel belang om ons te voorzien van competitief materiaal. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we een sterk pakket hebben in 2006.”

Teameigenaar en ex-coureur Yves Olivier ziet het nieuwe autosportseizoen vol enthousiasme tegemoet. “We zijn erg blij dat Ferdinand ook in 2006 voor ons team zal uitkomen. Afgelopen jaar heeft hij laten zien dat hij absoluut uit het juiste racehout gesneden is. Denk hierbij aan zijn prachtige overwinningen tijdens de Rizla Racing Day op Assen en op de Eurospeedway. Geloof me, volgend jaar willen we de Formule 3 kampioenschapsbokaal richting onze werkplaats in Roeselare brengen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet