Formule 1

Formule 1: Virgin Racing staat voor joker met te kleine tank

virgin_vr-01

Het is te hopen dat Richard Branson zijn Virgin-vliegtuigen beter heeft getest voor hij passagiers vervoert. Want de maagdelijke F1-bolide van Virgin begint toch wat lachwekkende trekjes te vertonen.

Niet alleen hadden beide Virgin-coureurs Timo Glock en Lucas di Grassi vandaag wederom technische problemen (olielek) tijdens de vrije trainingen van de GP van Australië, tevens is de tank van de auto een opmerkelijk onderwerp van gesprek. De inhoud van de tank is namelijk te klein, zo heeft technisch directeur Nick Wirth vol schaamte moeten erkennen.

Foutje, bedankt
Een foutieve inschatting tijdens de ontwerpfase van de auto hoeveel brandstof er tijdens een Grote Prijs wordt verbruikt, heeft de nieuwe renstal voor grote problemen gesteld. Immers: dit jaar mag er tijdens de wedstrijd niet meer worden bijgetankt. Het team heeft nu bij de FIA toestemming gevraagd (en inmiddels gekregen) om een nieuwe, grotere benzinetank op de bolide te zetten. Deze aanpassing, die ook gevolgen heeft voor het chassis, heeft echter weken productietijd nodig. De verwachting is dat dit niet eerder gelukt zal zijn dan het tweede weekend van mei, wanneer in Barcelona de GP wordt verreden. Dat betekent dat Virgin de tankproblemen ook in Maleisië (4 april) en China (18 april) zal hebben.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet