Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Liroy Stuart met Van Amersfoort van start in FR 2.0

liroy_stuart_fr2_test_1

Met een succesvolle shakedown van de allernieuwste Formule Renault 2.0 heeft Liroy Stuart afgelopen woensdag het nieuwe autosportseizoen ingeluid. De tweedaagse test op het circuit van Assen vormde de opmaat voor de Northern European Cup Formule Renault 2.0 (NEC FR 2.0) waarin de 23-jarige coureur uit Elst het komende seizoen aan de start zal komen. Stuart tekende daarvoor eerder deze week een contract bij het team van Van Amersfoort Racing (VAR).

Tekst en foto’s: PR

Stuart en VAR kennen elkaar al langer. Vorig jaar nog reed Stuart een aantal races voor het team uit Huizen in de ADAC Formule Masters. Dat leverde toen zelfs een overwinning op in Assen. Ook dit seizoen is er de ambitie om in de NEC FR 2.0 voorin mee te strijden.

Eigen kansen creëren
Volgens Frits van Amersfoort ligt de competitie in de Formule Renault dit jaar namelijk weer helemaal open. "Het toonaangevende team van Motopark Academy is overgestapt naar de Formule 3 en er is een 2010-auto uitgekomen die voor iedereen nieuw is. Zo beginnen we allemaal weer met een schoon blad aan het seizoen en kan iedereen zijn eigen nieuwe kansen creëren”, aldus de teameigenaar.

In beeld bij F3
De shakedown op het lenteachtige TT-circuit van Assen leek deze week als het ontwaken uit een diepe winterslaap. Toch heeft Liroy Stuart deze winter allerminst stilgezeten. Na het behalen van het vice-wereldkampioenschap Formule Ford, eind vorig jaar, meldden zich diverse Formule 3-teams bij de Elster coureur. "Ik heb inderdaad altijd duidelijk laten horen dat ik graag wilde doorgroeien naar de Formule 3. Toch heb ik bij alle aanbiedingen deze winter goed gekeken naar wat een team mij daadwerkelijk te bieden had. En dat was, zeker gezien de soms forse budgetten die moest worden meegebracht, toch nog al eens twijfelachtig’’, volgens Stuart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet