NASCAR

NASCAR: Hendrick Motorsports 350 miljoen dollar waard!

rick_hendrick_en_team

Mochten er belangstellenden zijn voor het team van Hendrick Motorsports dan zullen zij ruim 350 miljoen dollar neer moeten tellen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: NASCAR

Hendrick Motorsports U$ 350 miljoen waard!
Volgens het financiële Forbes magazine bedraagt de waarde van Hendrick Motorsports maar liefst 350 miljoen dollar. Ook de salarissen van de rijders doen er niet voor onder. Dale Earnhardt verdient 30 miljoen dollar per jaar, Jeff Gordon 27 miljoen en Jimmie Johnson slechts 23 miljoen. NASCAR coureurs die slechts één of twee wedstrijden winnen, verdienen volgens Zak Brown van “Just Marketing” slechts een schijntje vergeleken met bovengenoemde heren.

Het Roush Fenway Team is slechts 238 miljoen waard, Richard Childress Racing 153 miljoen, Joe Gibbs Racing 144 miljoen en Richard Petty Motorsports 124 miljoen. Ruim zeventig procent van de inkomsten wordt afgedekt door sponsoring. Forbes schat dat de waarde van een NASCAR-team sinds 2008 met ruim 10% naar beneden is gezakt. Alleen het team van Stewart Racing steeg ruim 23% in waarde. Forbes Magazine noemde Tony Stewart dan ook de meest clevere teameigenaar.

hendrick_motorsports_1
Buiten de F1 verdienen de teams in NASCAR vermoedelijk het meeste geld
.

In vergelijking met 2008 daalden de sponsorinkomsten in NASCAR met slechts 4% in 2009. Een topteam haalde gemiddeld 92 miljoen dollar aan inkomsten binnen, voornamelijk uit licensing en merchandise! Tony Stewart bewees dat er tussen de “financiële puinhopen” in deze barre tijden nog hoop is.

Boris Said testte Nationwide op Road America
Boris Said testte recentelijk een NASCAR-Nationwide chassis op het idyllisch gelegen Road America. Het is de bedoeling dat er in de loop van het jaar op dit prachtige circuit een Nationwide wedstrijd verreden gaat worden.

boris_said
Boris Said in actie op Road America. Enkele jaren geleden vormde hij met
Duncan Huisman een team bij BMW Motorsport tijdens 24U Nurburgring.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet