Diversen

Div: Nationale autosportseizoen van start met Kruidvat Gillette Paasraces

pb_paasraces_2010_vooraf_1

Op zaterdag 3 en maandag 5 april vinden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces plaats. Traditioneel beleven de diverse nationale series uit het Dutch Power Pack hun openingsrace tijdens Pasen.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Tijdens het paasweekeinde verschijnen maar liefst zes raceklassen voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt. Een van de hoofdattracties is het Dutch GT4 Championship, wat tijdens de Paasraces haar een-jarige bestaan zal vieren. De serie beleefde in 2009 een meer dan voortreffelijk debuutjaar, met de bekendste coureurs uit de Nederlandse autosport die de strijd met elkaar aan gingen en een groot scala aan tot de verbeelding sprekende GT’s. Het startveld, bestaande uit onder andere de Ford Mustang FR500C, Porsche 997 GT4, Aston Martin GT4, BMW M3 GT4 en Corvette wordt tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces uitgebreid met de komst van de indrukwekkende Camaro GT4. Net als voorgaand seizoen staan er drie races per weekend op het programma.

Hoofdattractie
Een andere hoofdattractie is de Radical Cup. Een nieuwe serie binnen het Dutch Power Pack met sportscar prototypes. De klasse, met louter gelijkwaardige Radical SR3-RS bolides, beleeft tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces haar debuut. Op het programma staan twee manches van elk veertig minuten. De organisatie verwacht tijdens het paasweekeinde ruim twintig 210-pk sterke Radicals uit binnen- en buitenland.

Spannend
Ook een van Nederlands meest spectaculaire merkencups komt in actie tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces: de Renault Clio Cup. Alle ingrediënten lijken weer aanwezig voor een spannend raceseizoen. Zo is titelverdedigster Sandra van der Sloot weer van de partij en zal zij het opnemen tegen de kampioen van 2008, Pim van Riet. Ook Michael Bleekemolen, Addie van de Ven, Marcel Duits en Sheila Verschuur prijken met hun naam op de inschrijflijst, wat voldoende garantie lijkt voor wederom een spannend raceseizoen.

Rappe talenten
Jonge toerwagentalenten komen in actie in de Formido Swift Cup. Na drie bijzonder succesvolle jaren, komt ook in 2010 weer een groot aantal Swifts in actie. Pieter Schothorst, de kampioen van het vorige seizoen, maakt de overstap naar de Formule Ford, maar Marcel Dekker, Marth de Graaf, Niels Langeveld en een aantal nieuwe bijzonder rappe talenten zullen het “Wanna Race” motto van Suzuki meer dan graag uitdragen.

Paasmenu
Net als voorgaande jaren, staat ook de Formule Ford op het Paasmenu. De formulewagenklasse, die al meer dan dertig jaar als bakermat functioneert voor beginnende formulewagen coureurs, heeft afscheid genomen van haar kampioen Melroy Heemskerk. De competitie zal er echter niet minder sterk om zijn, want ook voor dit seizoen hebben een aantal serieuze talenten zich ingeschreven voor de meest spannende eenzittercompetitie van Nederland.

Begrip
Ook de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup maakt deel uit van het raceprogramma van de Kruidvat Gillette Paasraces. De serie beleeft in 2010 haar derde seizoen en is inmiddels een begrip binnen de nationale autosport. Met bolides als de BMW 123d, Volkswagen Golf V, Toyota Auris 2,2d, Volvo C30 D5 en SEAT Ibiza Cupra komt dit fraaie multi-merkenkampioenschap tweemaal in actie tijdens de Paasraces.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet