Columns

Column: Jack Swinkels officieel formulewagencoureur


No partners: no racing! En zorgen voor je partners is meer dan een sticker plakken op een auto. Als dank aan Jack’s Race Partners, organiseerde stichting Jack On Track een uniek evenement. Op uitnodiging van de Commandant, zijn we op dinsdagavond 8 februari op bezoek geweest bij 322 Sqn op de Vliegbasis Leeuwarden. Een kijkje bij een operationeel F-16 squadron bleek, zoals te verwachten was, een geweldige ervaring.

Na de tweede dag van de Formule Ford cursus op Zandvoort, moesten we ‘high speed’ naar huis, want om zeven uur moesten we bij de hoofdpoort van de Vliegbasis Leeuwarden zijn om samen met 17 partners en hun gasten een kijkje te nemen bij het nachtvliegen van een F16. In de shelter bekijken we een F-16 die klaar staat om de donkere en ijskoude nacht in te donderen. We zijn getuige van het hele opstartritueel. Terwijl de motor gestart wordt, komt het jachtvliegtuig langzaam tot leven, en hoe! Zelfs met een stationair draaiende motor is het duidelijk dat deze machine gemaakt is om te vechten en daar heel erg goed in is: overdonderend indrukwekkend.

480_jack_f16

Een aantal gasten krijgt de kans om zelf in de simulator een F-16 te besturen. Pogingen om een MIG neer te schieten of te landen zijn niet allemaal even succesvol. Wanneer iedereen weer terug is in de crewroom, is het tijd voor een biertje met de nog in grote getale aanwezige 322 vliegers. Een woord van dank en het overhandigen van een actiefoto van Jack luiden een buitengewoon gezellig samenzijn in.
Wij zijn heel blij dat we zoiets leuks voor onze partners hebben kunnen doen. Onze speciale dank gaat uit naar de Commandant 322 Sqn, de overige vliegers en het personeel van 322 die ons zeer gastvrij hebben ontvangen en ons een buitengewoon interessante avond hebben bezorgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet