Columns

Column: Jack Swinkels officieel formulewagencoureur

Jack Swinkels vertelt op AUTOSPORT.NL over zijn ervaringen tijdens de overstap van het karten naar de autosport. Dit keer een impressie van zijn licentie-examen en een voorbeeld van hoe om te gaan met je sponsors .

480_jack_examen_47

Zondag 21 maart stond het belangrijke licentie-examen op het programma. We hadden ons ingeschreven via Rensport School Zandvoort (RSZ) die dit organiseerden als afsluiting van hun driedaagse racecursus. Voor het praktische deel was opnieuw de GEVA Zetec beschikbaar. Een kort verslag van deze bijzondere mijlpaal.


‘s Ochtends weet ik me relatief eenvoudig door het theoretische deel te slaan. Geen onverwacht moeilijke vragen en mijn jarenlange kartervaring komt me ook nu goed van pas. Het weer is ook vandaag heerlijk: volop zon en met een graad of 17 geweldig toeven op het circuit.

480_jack_examen_63

Tussen de middag klim ik weer in de GEVA Formule Ford om tweemaal 15 minuten op te warmen voor het praktijk examen. Kennelijk doe ik iets goed, want het team is nogal onder de indruk. Gert Valkenburg: “Dit is echt geweldig!”, zegt hij van mijn nieuwe persoonlijke record van 1:48.6. “Met nieuwe banden rijdt Jack een lage 47er of zelfs een hoge 46er!”

Tegen drieën mag ik tijdens een vijftal rondjes op Zandvoort laten zien dat ik goed genoeg ben om aan officiële wedstrijden deel te nemen. Ik ben vandaag de enige die in een Formule auto aan dit examen deelneemt en ben dus veel sneller dan de anderen. Ik doe het relatief rustig aan in het langzamere verkeer en ook ditmaal vinden de KNAF examinatoren het allemaal prachtig. Ik heb nu mijn officiële EU race licentie en mag me nu dus eindelijk ‘autocoureur’ noemen: geweldig! En nu: op naar de eerste wedstrijden! We zijn er nog niet zeker van dat ik met de Paasraces kan debuteren: we zijn nog steeds druk doende om voldoende financiële armslag te genereren. Het blijft een uitdaging.
Ik wil graag Gert Valkenburg en de mannen van GEVA Racing hartelijk danken voor de steun die ik van hen mocht ontvangen: super job!


Bekijk hier een youtube-film, gemaakt met mijn helmcamera
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet