IndyCar

IRL: Bertrand Baguette naar Conquest Racing

Regerend World Series by 3,5L Kampioen Bertrand Baguette komt vanaf 11 april voor de rest van het seizoen met het team van Conquest in de Indycar-series uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto Renault

baguette


Baguette met RACB steun naar Conquest Racing
Met steun van de RACB komt Bertrand Baguette vanaf 11 april tijdens de GP van Alabama in de Indycarseries voor het team van Conquest uit. Baguette: “Ik heb natuurlijk altijd graag in Indycar willen racen. Het Amerikaanse Open Wheel Racen heeft natuurlijk een historische traditie met legendarische namen en eigenlijk kan niet blijer zijn dan om in hun voetstappen te treden. Het racen in de VS is voor mij een fantastische kans en ik ben enorm verheugd met de volgende stap in mijn carrière” Baquette won zoals bekend vorig jaar de World Series by Renault 3.5L titel en testte aan de hand hiervan eerder dit jaar in Jerez voor de teams van Renault en BMW Sauber.

Baguette: “Ik kijk naar de 15 races uit en ben dankbaar voor de steun die de sponsors en de steun van het “RACB National Team”. Ik ben er trots op dat ik de Belgische kleuren tijdens de Indy 500 mag voeren. Om in de Belgische kleuren voor ruim 400.000 mensen te racen moet een groot moment van emotie zijn. Ik vertrouw op de steun van mijn nieuwe teambaas Eric Bachelart die mij succesvol in deze nieuwe racewereld moet introduceren.

Eric Bachelart: “Ik vertrouw erop dat Bertrand zich snel aan de IZOD Indycarseries en de Noord Amerikaanse circuits zal aanpassen. Ik heb het seizoen 2009 aandachtig gevolgd en was onder de indruk van zijn competitiviteit in de Formule Renault 3.5L. Omdat hij zich in een nieuwe formule snel aanpast vertrouw ik er op dat hij het ovalracen relatief snel zal leren.” Baguette komt dit weekend in St. Petersburg nog niet aanwezig maar zal daar wel voor het eerst met het team kennismaken.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet