NASCAR

NASCAR: Eerste Nationwide-overwinning Justin Allgaier

Het team van Roger Penske behaalde in de Nationwide-wedstrijd op Bristol een dubbeloverwinning met Justin Allgaier en Brad Keselowski. Voor de pas 23-jarige Allgaier betekende deze zege tevens een doorbraak op zijn pad naar de NASCAR Sprint Cup.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR


penske_dubbel_bristol
Het "Junior Team" van Roger Penske in de NationwideseriesAllgaier en Keselowski bezorgen Penske dubbelzege
De youngsters Justin Allgaier en Brad Keselowski bezorgden het team van Roger Penske in de Nationwide een dubbelzege. Met nog ruim 27 ronden te gaan nam Allgaier de leiding over van zijn teamgenoot en gaf Keselowski geen schijn van kans. De 23-jarige Allgaier behaalde overtuigend zijn allereerste NASCAR-overwinning. In 2009 was Allgaier de beste rookie van het seizoen. Kenners zijn ervan overtuigd dat Allgaier een groot talent in wording is.Vorig jaar bevonden Allgaier en Keselowski zich op Bristol in dezelfde situatie en crashten. Dit keer werd het een fraaie 1-2 voor het team van Roger Penske. Voor Dodge was het de eerste overwinning in Nationwideseries sinds 2007. Het team van Roger Penske neemt pas sinds vorig seizoen aan de Nationwideseries deel om jong talent in de gelegenheid te stellen om zich voor de Sprint Cup te ontwikkelen.

crash_bristol
Liefdesbetuiging tussen Toyota en Chevrolet?

Kyle Busch eindigde als vierde, gevolgd door Carl Edwards en Kevin Harvick die in de laatste ronde nog in aanraking kwam met Joey Logano. De JGR-coureur viel naar de 14e plek terug. Logano: “De gehele wedstrijd heb ik met hem clean geracet. Ik had de vijfde plek binnen mijn bereik en dan gebeurt er dit. Ik begrijp niet wat er in zijn hoofd omging.” De wedstrijd moest vanwege een behoorlijke crash ruim 12 minuten met code rood onderbroken worden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet