Formule Renault 3.5

Renger van der Zande krijgt test in Formule Renault 3.5

Jenzer Motorsport doet Renger van der Zande een aanbod om twee dagen te testen in een World Series Formule Renault V6. Het topteam uit Zwitserland reageert hiermee op de razendsnelle progressie van de jonge autocoureur uit Nijmegen, die dit jaar onder andere opviel door zijn overwinningen in het Duits Formule Renault 2.0 Kampioenschap en zijn Nederlandse titel. De test vindt aanstaande dinsdag en woensdag 6 en 7 december plaats op het Zuid Franse circuit Paul Ricard.

Tekst: PR

Jenzer Motorsport staat sinds 1993 aan de internationale top van de autosport. Het Zwitserse team, onder leiding van teameigenaar Andreas Jenzer, behaalde vele successen in de Formule Renault tweeliter. Daarnaast eindigde Jenzer Motorsport dit jaar in de 3,5 liter Renault World Series bij de laatste races steeds in de voorste gelederen, met zijn rijders Ryan Sharp en Colin Fleming. Renger zal aanstaand weekend met het team aan de voorbereiding van zijn debuut werken. Op de thuisbasis in Lyss in Zwitserland wordt onder andere een stoeltje op maat gemaakt en de techniek van de bolide doorgenomen.

Renger: “Het is fantastisch om deze kans te krijgen, zo vroeg in mijn autosport carrière. Anderhalf jaar geleden reed ik nog in de karts…. De Renault World Series bolide is een geweldige uitdaging in een klasse met veel snelle coureurs. Het vergt wel tijd om je vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen, maar ik zal meteen de limiet van deze wagen opzoeken! Na mijn successen in de Formule Renault 2.0 van dit seizoen is deze overgang een grote. Maar het is ook een uitdaging om mijn kwaliteit op de proef te stellen. Ik kan haast niet wachten tot ik de pk’s aanstaande dinsdag op het circuit van Paul Ricard de sporen kan geven!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet