Formule 1

Formule 1: Villeneuve blijft bij BMW Sauber

Zelf was hij er al van overtuigd, maar nu is het ook door zijn werkgever bevestigd: Jacques Villeneuve zal volgend jaar voor het BMW Sauber F1-team uitkomen. Villeneuve had een doorlopend contract met Sauber, maar de overname door BMW leek zijn waterdichte contract op losse schroeven te zetten. BMW was echter overtuigd van Villeneuves kunnen en besloot het contract na te leven, waarmee hij het tweede stoeltje naast Nick Heidfeld mag bezetten.

Tekst: Daan Jeuken

“We hebben Jacques’ prestaties aan het eind van vorig jaar goed bekeken”, weerlegt BMW’s autosport directeur Mario Theissen. “Jacques kende een moeilijke seizoensstart, wat bewijst dat zelfs een voormalig wereldkampioen na een periode afwezigheid niet zomaar terug kan komen en vanaf het eerste moment weer competitief is. Maar na een half jaar kwam hij dichter en dichter bij zijn teamgenoot. Villeneuve zal het team sterker maken.”

Uiteraard was Villeneuve uiterst content met de bekendmaking van zijn team. “Tussen 1999 en 2004 heb ik de moeilijkheden die het opzetten van een nieuw team met zich meebrengen al ondervonden. Ik ga een uitdaging echter nooit uit de weg. Sauber was al een goed team en daarbij kunnen we nu de middelen van BMW gebruiken. Ik zal alles geven om mijn steentje bij te dragen aan het succes van BMW Sauber.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet