Sportscars

Sportscars: Volledig Zwitsers damestrio bij Matech op Le Mans

Het Zwitserse Matech Competition zet een volledig Zwitserse damesbezetting in tijdens de 24 Uur van Le Mans. Naast Natacha Gachnang en Cyndie Allemann heeft men nu ook Rahel Frey gecontracteerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Matech

matech_drivers

Damestrio op Le Mans
Rahal Frey kwam in het verleden o.a. in de F3 voor het team van VAR uit en is sinds 1998 in de racerij actief. Rahel Frey: “Er is een fantastische sfeer binnen het team en het is natuurlijk een eer om deel uit te maken van een volledig Zwitsers Team. Elke coureur droomt ervan om op Le Mans te racen en ik vind het fantastisch om dit met een volledig damesteam te doen.”

Martin Bartek: “Ik ben verheugd dat ik de komst van Rahel kan bevestigen waardoor mijn wens van een volledig damesteam op Le Mans in vervulling gaat. De meisjes kennen elkaar goed vanuit de formuleauto’s. En het is goed om te zien dat zij elkaar pushen om het beste uit henzelf en de auto te halen.”

Ter voorbereiding van de 24U van Le Mans zal Matech Competition naast haar FIA GT1 activiteiten twee Ford GT1 bolides in de 1000 KM van Spa op 9 mei a.s. inzetten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet