GT

FIA GT:Xavier Maassen in FIA GT WK en 24U Le Mans

De Nederlandse coureur Xavier Maassen zette twee jaar geleden de overstap van de eenzitters naar de GT-wagens en die keuze werpt na twee sterke seizoenen volledig zijn vruchten af. Xavier Maassen start in het nieuwe, officiële FIA wereldkampioenschap voor GT-wagens achter het stuur een Mad-Croc Racing Corvette C6.R. Tevens staat de 24 Heures du Mans op zijn programma, eveneens in een Corvette GT1, maar dan wel van Luc Alphand Aventures. “Zowel in het FIA GT1 World Championship als in de 24 Heures du Mans vertrek ik bijzonder ambitieus. Ik wil dit seizoen races winnen, met name in Le Mans en vervolgens gaan we tot de laatste meter voor de wereldtitel in GT1 strijden”, aldus Maassen.

Tekst PR

xavier

De eerste Nederlandse wereldkampioen?
Na twee seizoenen FIA GT is het nu dus tijd voor het FIA GT1 World Championship. “De FIA GT verdwijnt inderdaad na meer dan tien seizoenen”, bevestigt Maassen. “De Internationale autosportfederatie FIA erkent het werk van promotor SRO en SRO-topman Stéphane Ratel en geeft het GT-kampioenschap nu de exclusieve status van een WK, waarvan er maar vier in de wereld zijn: de Formule 1, het WK Rally (WRC), het WK voor toerwagens (WTCC) en vanaf dit jaar dus ook het WK voor GT-wagens (FIA GT1 World Championship)”. Dat betekent uiteraard dat de titel verbonden aan het wereldkampioenschap een echte wereldtitel is en nog nooit behaalde een Nederlander een officiële FIA WK-titel. Met een teamgenoot van hoog niveau moet het mogelijk zijn om tot de laatste meter van dit prestigieuze WK voor de titel mee te strijden. En dat is mijn brandende ambitie!”

FIA GT1 World Championship
Het FIA GT1 World Championship telt 10 events op vier continenten en de 24 gelijkwaardige GT1’s zullen zonder twijfel voor het nodige spektakel zorgen. “Er starten zes verschillende types GT-wagens, met Corvette, Lamborghini, Aston Martin, Maserati, Ford GT en Nissan”, legt Maassen verder uit. “Ieder merk telt twee teams met twee wagens, waardoor de kansen mooi verdeeld zijn. De wagens zullen ook bijzonder aan elkaar gewaagd zijn en met het nieuwe format van twee races van 60 minuten is spektakel gegarandeerd. Het worden knokken voor iedere meter, maar daar hou ik van. En voor de toeschouwers is het een must. Voor de Nederlandse fans zijn de races op Nürburgring in augustus en een maand eerder op Spa de makkelijkste manier om ons aan het werk te zien.”
Het team waarmee Xavier Maassen uitkomt is het Finse Mad-Croc Racing, “maar de wagen wordt door het Belgische DKR gerund. Ik ken het team goed, want onder meer vorig jaar tijdens de 24 Uur van Spa en in Portimao (Portugal) reed ik al voor hen. Ik hou van continuïteit en met DKR en Corvette heb ik die dus.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet