IndyCar

IRL: Fotografische terugblik Sao Paulo. Comeback Lotus

Autosport.nl blikt nog even terug op die fantastische Indycarwedstrijd in Sao Paulo. Maar het belangrijkste nieuws tijdens het weekend was wel dat de naam Lotus eveneens in Indycar terugkeert.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s IRL/Honda

lotus-cosworh-indycar-series-2010-rendering-low-res

Sterk optreden Indycarseries
Afgelopen zondag beleefden de twee beste eenzitterseries ter wereld hun openingsweekend. Qua spanning en spektakel viel de balans duidelijk in het voordeel van de Indycars uit. Ondanks alle maatregelen die men in de Formule l genomen had om het spektakel te verhogen was er nog niet die spanning die men zo graag voor ogen had. De internationale media liet vandaag dan ook weinig over van de“nieuwe” Formule 1. Verschillende Engelstalige kranten omschreven de Grand Prix van Bahrein als “GP from Borerain”. Misschien dat de Formule 1-wereld toch eens bij Roger Penske of Chip Ganassi in de leer moet gaan om de spektakelwaarde te verhogen.

franchitti_leading
Begin van een spectaculaire autosportdag in Brazilie


In ieder geval heeft Lotus een deal met Kevin Kalkhoven en Jimmy Vasser voor een partnership met het team gesloten. De KV Technology bolide van Takumo Sato zal in de toekomst in de bekende groene Lotuskleuren gespoten zijn. Ook de firma Cosworth is bij het project betrokken.

Mario Moraes en Marco Andretti geen boezemvrienden
Mario Moraes en Marco Andretti zullen zeker niet met elkaar op vakantie gaan. Vorig jaar hadden beiden al een confrontatie tijdens de Indy 500 en in Brazilië was het gisteren weer prijs. “Als je geen zicht hebt rijd je niet als een blinde door het veld heen” liet Marco weten. Op zijn twitterpagina liet Moraes alleen maar het woord “Sad” achter.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet