IndyCar

IRL: Will Power houdt hoofd koel in spectaculaire Indycar-opener

De Australiër Will Power hield in een spectaculaire Indycar-opener in het Braziliaanse Sao Paulo het hoofd koel en pakte dankzij een uitgekiende strategie alsnog de zege. Zijn teamgenoot Ryan Briscoe verspeelde enkele ronden in leidende positie alle kansen op de eindoverwinning. Door heftige regenval moest de wedstrijd in twee delen verreden worden.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Honda

power_sp
Wil Power op weg naar de overwinning Sao Paulo
.

Eerste zege voor Will Power
In zijn eerste jaar als fulltime Penske-coureur pakte de Australiër Will Power in een zinderende slotfase de overwinning. Aan het eind van de wedstrijd vormde zich een kopgroep bestaande uit Ryan Hunter Reay, Ryan Briscoe en Will Power. Na enkele aanvallen op Hunter Reay wist Briscoe de kop te grijpen. Maar de Penske-coureur kon slechts kortstondig van zijn goede uitgangspositie genieten. Met nog minder dan 11 minuten te gaan ging de Australiër in de 54ste ronde in de vijfde bocht de banden in en verspeelde al zijn kansen. Ryan Hunter Reay sprintte direct weg maar met nog twee ronden te gaan pakte Will Power definitief de leiding en hield alsnog de eer voor het Penske-Team hoog. Ook de Brazilianen Meira en Matos zorgen voor het nodige spektakel en uiteindelijk was het Vitor Meira die met een derde podiumplek een uitstekende comeback maakte na zijn zware crash in Indianpolis vorig jaar.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd werd door de Ganassi Dallara Honda van Dario Franchitti volledig gedomineerd. Daarachter volgden Ryan Hunter Reay, Tony Kanaan en Alex Tagliani. Laatstgenoemde werd door een andere deelnemer aangetikt hetgeen een kettingreactie teweeg bracht waarvan Tony Kanaan het slachtoffer werd. De Andretti Autosport-coureur raakte de muur en moest kortstondig naar binnen maar zou een fenomenale wedstrijd rijden door alsnog in dezelfde ronde terug te komen om als negende te eindigen. Vervolgens zorgde Milka Duno voor de tweede neutralisatie doordat zij simpelweg haar motor liet afslaan.

silvestro_sp
Simona de Silvestro liet een goede indruk achter.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet