Porsche Cups

Porsche Supercup: Dubbelslag René Rast, Jeroen Bleekemolen runner-up in Bahrain

jeroen_bleekemolen_bahrain_hoog_bezoek_2010

René Rast heeft zondagmorgen de tweede Porsche Supercup-race van Bahrain op zijn naam geschreven. Jeroen Bleekemolen racete achter de Duitser naar stek 2. Nick Tandy completeerde het podium. Sebastiaan Bleekemolen eindigde in de toptien.

Tekst: Marc Kok
Foto's: pmsc.info

René Rast, die zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen had gewonnen, mocht ook in manche 2 vanaf poleposition starten. Jeroen Bleekemolen (op de foto in de Bahrain-pitlane met hoog bezoek) loerde vanaf rang 3, terwijl de overige Nederlandse Porsche Supercuppers vanaf P11 (Patrick Huisman), stek 13 (Sebastiaan Bleekemolen) en positie 23 (Robert van den Berg) moesten aanvangen.

Start
Nadat de rode startlichten zijn gedoofd, pakt Rast wederom de kop. Jeroen Bleekemolen, die gisteren op een teleurstellende plek 5 finishte, is goed weg. Hij manoeuvreert zich langs de vanaf positie 2 gestarte Nick Tandy, die terugvalt naar stek 4 omdat ook Stefan Rosina hem verschalkt. Bleekemolen heeft nu tien lange ronden de tijd om zijn rappe ploegmaat René Rast te gaan aanvallen. Jan Seyffarths race is snel verpest. Hij wordt halverwege de eerste ronde aangetikt door Siso Cunill en beiden verliezen veel plaatsen.

Superbegin Sebastiaan Bleekemolen
Bij de eerste doorkomst heeft Rast reeds een gaatje geslagen. Jeroen Bleekemolen heeft 1,4 seconde achterstand, waarna Rosina, Tandy, Siedler, Halliday en Zampedri volgen. Jeroens broer Sebastiaan kent een superstart, want na de openingsomloop heeft hij zich opgewerkt van plek 13 naar stek 8. Patrick Huisman hijgt in de nek van de oudste deelnemende Bleek. Robert van den Berg maakt ook progressie en is in ronde 3 op stek 16 aanbeland.

Rast loopt weg
Terwijl René Rast er goed de sokken in heeft en continu de snelste rondetijden klokt, tikken Robert Lukas en één van de gastrijders (Algosaibi) elkaar knullig in de rondte. Bijna halfweg koers is Niall Breen uit de strijd en ook Siso Cunill ziet zijn wedstrijd – na de vroege clash met Seyffarth – vroegtijdig afgelopen zijn.

Profiteren
Sebastiaan Bleekemolen kan goed profiteren van de felle gevechten achter hem en slaat een klein gaatje met zijn achtervolgers. Patrick Huisman is continu aan het knokken met Tim Bridgman. Laatstgenoemde weet de Nederlander uiteindelijk te passeren. Mister Supercup Huisman ziet in ronde 6 ook Sascha Maassen voorbij komen, waarna Jan Seyffarth eveneens bij hem komt aankloppen. Rast is aan de kop dik drie tellen weg bij Bleekemolen en racet regelrecht op zijn tweede opeenvolgende zege af. Jeroen Bleekemolen heeft op zijn beurt anderhalve tel voorsprong op Tandy, dus plek 2 lijkt in de pocket voor de jongste Bleek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet