Porsche Cups

Porsche Supercup: Column Jeroen Bleekemolen. Einde aan podiumreeks

jeroen_actie

Helaas is er een eind gekomen aan mijn podiumreeks in de Porsche Supercup. Bij de laatste 18 races stond ik op het podium, maar bij de race van vandaag ben ik als 5e over de finish gekomen.


Bij de kwalificatie ging het al niet helemaal top. De auto had niet genoeg grip en het lukte me niet om een topronde neer te zetten. Dat resulteerde in een 5e startplaats voor de race van vandaag en een 3e startplaats voor de race van morgen.

Tussen de kwalificatie en de race zat heel weinig tijd. Bij het veranderen van de afstelling is het in de haast niet helemaal goed verlopen. Dus vanaf het begin van de race had ik al veel overstuur, wat steeds erger werd. Iedereen had er last van, want de tijden zakten zo'n 5 seconde per ronde in. De nieuwe auto is een stuk sneller, maar dat kunnen de banden nog niet helemaal aan. Waarschijnlijk krijgen we de volgende race al een ander compound.

Mijn start was super, maar daarna verloor ik mijn gewonnen plaatsen weer terug. Dus uiteindelijk kwam ik weer op de 5e plaats terecht. Het was wel interessant om de verschillen op het einde van de race te zien. Sommigen kwamen van achteren hard naar voren en iedereen voorin had al problemen met de banden.

Morgen start ik als 3e. Het team gaat de auto proberen optimaal neer te zetten en dan kan ik hopelijk weer een mooi resultaat behalen. Vanaf de 3e plaats moet dat zeker kunnen!

Groeten,
Jeroen
(Foto: RaceCam.de)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet