Diversen

Div: Italian Classic Cars Festival in Haarlem groot succes topolino2

95 km is de topsnelheid van deze FIAT Topolino Roadster uit 1938. De Gläser carrosserie werd in Dresden, in het voormalige Oost Duitsland, gebouwd.

 beatrix

Ooit reed Koningin Beatrix zelf in een soortgelijke FIAT 2300 Coupé Ghia.

 fiat500


Thuisblijvers kregen ongelijk
Vroeg in de ochtend van zondag 27 november werd alles neergezet door de steeds zenuwachtiger wordende Rookies. Er zullen toch wel genoeg auto’s komen? De twijfel bleek ongegrond. Ruim 30 auto’s waren er uiteindelijk wel aanwezig. Samen met de leuke kraampjes en de vele enthousiaste bezoekers werd het een succesvol en zeer sfeerfvol festival. Bovendien bleef het de hele middag droog en vermaakte iedereen zich opperbest.

 fiat_126club

Ook de FIAT 126 Club Nederland was met een stand aanwezig.

De leerlingen waren achteraf trots dat deze enorme klus met goed gevolg geklaard was. In ieder geval hebben ze er veel van geleerd. Op naar het volgende evenement: een Italiaanse Kerstmarkt op de Oude Groenmarkt in Haarlem op zondag 11 december a.s.

 peschar

Fred Peschar reed met deze FIAT 124 Spider uit 1975 zonder problemen door de Dolomieten.

 remmen

Tekenaar Rens Biesma en zijn dochter Carmen waren aanwezig met de 37 jaar oude Lancia Flavia Coupé 1,8 Pininfarina. Het enige nadeel van deze auto is dat af en toe de remmen ontlucht moeten worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet