Diversen

Div: Italian Classic Cars Festival in Haarlem groot succes topolino1

Van deze FIAT Topolino 500 uit 1948 werden er 22.000 gebouwd.

Na het versturen van persberichten, het ophangen van posters en het binnenhalen van meerdere sponsors kreeg het evenement de aandacht die het verdiende. Elke dag kwamen er aanmeldingen binnen van mensen met klassieke auto’s. Grote blijdschap ontstond er bij het Rookie-team toen Alfa Romeo Dealer Sam van Lingen uit Haarlem met een flink aantal Italiaanse auto’s zou meedoen. Als dank kreeg dit bedrijf een prominente plaats op de speciaal door Rens Biesma getekende poster.

 koffie

De echte Italiaanse koffie mocht natuurlijk niet ontbreken.

Maar er moesten niet alleen veel mooie auto’s worden geregeld, ook werden er afspraken gemaakt voor de Italiaanse muziek, broodjes, ijs, koffie en ook de merchandise mocht natuurlijk niet ontbreken. Een week voor het evenement was alles geregeld en stond de teller van het aantal auto’s op 46. Wat zou er nog kunnen misgaan?

Noodweer
Een groot deel van Nederland, met name rond de plaatsen Apeldoorn en Arnhem en de provincie Zeeland, werd de vrijdag voor de belangrijke dag geteisterd door noodweer. Dat ging gepaard met een flink pak sneeuw en de daarbij behorende gladheid. Slechte omstandigheden om met kostbare Italiaanse klassiekers op pad te gaan. De één na de andere afzegging kreeg de steeds meer gespannen Rookie-organisatie te verduren.

 bonnier

Deze Alfa Romeo Giulietta Sprint was ooit eigendom van de Zweedse Formule 1-coureur Joakim Bonnier.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet