Diversen

Div: Italian Classic Cars Festival in Haarlem groot succes

Op zondag 27 november is in Haarlem het evenement Italian Classic Cars georganiseerd. De talloze bezoekers zagen een flink aantal van de fraaiste Italiaanse bolides en konden genieten van alles wat Italië te bieden heeft, zoals lekkere hapjes, drankjes en muziek. Het werd dan ook een uitermate gezellige dag op de Haarlemse Dreef.

Tekst en foto: Autosport.nl, met dank aan Rens en Carmen Biesma

Sinds 1997 bestaat Media & Entertainment Management als onderdeel van de InHolland HBO-opleiding in Haarlem. De leerlingen worden bij deze opleiding voorbereid op een functie in de wereld van televisie, muziek, nieuwe media en evenementen. Om de benodigde praktijkervaring op te doen, bekleedt de student in het tweede jaar een functie binnen het leerbedrijf Rookie Entertainment.

Begin oktober kreeg het Rookie-team de opdracht om in het kader van Haarlem Pronto een Italian Classic Cars Festival te organiseren, met vooraf een rondrit dwars door het centrum van Haarlem. Dit alles zou moeten plaats vinden op zondag 27 november langs de Dreef in Haarlem.

 diversen


Een ongelofelijke opgave die in een korte tijdsperiode moest worden gerealiseerd. Eén van de voorwaarden was dat er na afloop een positief financieel resultaat overbleef en dat deelnemers en bezoekers tevreden konden terugkijken op het evenement. Toen het Rookie-team contact opnam met de redactie van AUTOSPORT.NL was een sponsorship snel beklonken. In nauwe samenwerking werd begonnen met de voorbereidingen, waarbij Fast Company Autosport.nl de meisjes en jongens van Rookie tips gaf en hielp met de publiciteit rond het evenement.

 autopassion

Al jaren is in Haarlem Autopassion de toonaangevende winkel voor modelauto's en autoboeken. De winkel is gevestigd op de Koudenhorn 46. Eigenaar Randall Lawson, zelf komend seizoen coureur met een Alpine A130 in het EK Youngtimers, was ook aanwezig met een stand. “Ik mocht natuurlijk niet ontbreken hier in Haarlem. Bovendien had ik anders met mijn vrouw naar het drukke Amsterdam Sinterklaas-inkopen moeten doen. Zie je dat al voor je..?” zei hij lachend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet