Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Rast wint openingsrace Bahrain, Jeroen Bleekemolen vijfde


jeroen_bleekemolen_bahrain_2010

Verdedigen
Halfweg koers is Rast al aardig weggereden bij zijn concurrenten. De vice-kampioen, die in 2009 zes races won, is uitstekend op weg. Jeroen Bleekemolen, die op fenomenale wijze de laatste 18 Porsche Supercup-races op het podium wist te eindigen, heeft het zwaar. Hij ligt een tweetal seconden achter de nummer drie Tandy, terwijl Seyffarth continu in zijn nek zit te hijgen. De Aerdenhouter krijgt het dus lastig om zijn prachtige run van achtereenvolgende podiumplekken te behouden. Bleekemolen is gedwongen puur te verdedigen.

Niet super in de cup
Het gaat met nog vier ronden te gaan niet heel goed met de Nederlanders. Jeroen Bleekemolen kan het niet houden en moet de snellere bolide van Seyffarth laten gaan. Patrick Huisman is teruggevallen naar P13, terwijl Sebastiaan Bleekemolen nu als 17de doorkomt. Er zijn twee rijders niet (meer) bij: de uitgevallen Matt Halliday en de niet gestarte Robert van den Berg. Met nog twee omlopen te gaan, komen de steeds verder terugvallende Patrick Huisman en Sebastiaan Bleekemolen elkaar tegen. Bleekemolen weet zijn Porsche langs zijn landgenoot te werken. De Hollanders liggen nu 16 en 17.

Finish
Dat Jan Seyffarth supersnel is, blijkt uit het feit dat hij vlot naar Nick Tandy rijdt. De Duitser gaat er als een speer voorbij en pakt de derde plek. Vooraan heeft Rast een makkie. Hij racet regelrecht op de winst af. Rosina gaat onbedriegd naar stek 2 en de rappe Seyffarth wordt als derde afgevlagd. De mooie, ononderbroken reeks podiumplaatsen van Jeroen Bleekemolen gaat helaas verloren. Hij gaat op stek 5 over de meet. Sebastiaan Bleekemolen en Patrick Huisman zullen met hun uiteindelijke finishplaats (17, respectievelijk 19) niet happy zijn.

Tweede race
Zondag wordt er wederom geracet in de Porsche Supercup. Dan werken de rijders in Bahrain hun tweede seizoensmanche af. René Rast mag wederom vanaf pole beginnen.

Uitslag Porsche Supercup, Bahrain, eerste race:
1. René Rast 10 ronden in 25.52,419
2. Stefan Rosina op 0,331 seconde
3. Jan Seyffarth op 2,536
4. Nick Tandy op 4,623
5. Jeroen Bleekemolen
6. Christian Engelhart
7. Sascha Maassen
8. Sean Edwards
9. Alessandro Zampedri
10. Robert Lukas
17. Sebastiaan Bleekemolen op 39,716
19. Patrick Huisman op 44,593
Niet gestart: Robert van den Berg

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet