Porsche Cups

Porsche Supercup: Rast wint openingsrace Bahrain, Jeroen Bleekemolen vijfde

rene_rast_porsche_supercup_bahrain_2010

René Rast heeft zaterdag in Bahrain de eerste Porsche Supercup-race van het nieuwe seizoen gewonnen. De Duitser leidde de wedstrijd van start tot finish. Titelverdediger Jeroen Bleekemolen had het zwaar en eindigde als 5de. De overige Nederlanders Sebastiaan Bleekemolen, Patrick Huisman en Robert van den Berg konden geen potten breken.

Tekst: Marc Kok
Foto's: pmsc.info

René Rast (foto boven) had zich in de ochtend tijdens de kwalificatie de perfecte uitgangspositie verworven. Hij klokte de snelste omloop en mocht derhalve vanaf pole vertrekken. Titelverdediger Jeroen Bleekemolen, die op vrijdag nog de rapste was tijdens de vrije training, kwam niet verder dan startpositie 5. Tussen Rast en de regerend kampioen Bleekemolen nestelden zich op de grid Nick Tandy (2de), Stefan Rosinma (3de) en Norbert Siedler (4de). De overige Nederlanders moesten vanaf plek 14 (Patrick Huisman), 15 (Sebastiaan Bleekemolen) en 23 (Robert van den Berg) beginnen. Er doen in Bahrain 25 coureurs mee. Van den Berg is er vandaag echter niet bij vanwege een migraine-aanval.

Start
Bij de start is Rast prima weg. Hij neemt de kop. Rosina pakt direct plek 2 van Tandy af. De twee slaan al rap een gaatje met de concurrentie. Terwijl alle bolides ongeschonden uit de openiongsfase komen, wordt er driftig gepositioneerd in het veld. Aan het eind van de eerste ronde gaat een wit-rode bolide in de rondte, omdat deze wordt aangetikt. De rijder loopt veel tijdverlies op.

jeroen_bleekemolen_bahrain_2010_2

Close racing
Er staan tien lange ronden van elk 23 bochten op de rol van de eerste van twee Porsche Supercup-races dit weekend. Achter Rast en Rosina volgen Tandy en Jeroen Bleekemolen (zie foto) die is opgerukt naar P4. Jan Seyffarth en Alessandro Zampedri zitten de kampioen close op de hielen. Patrick Huisman is goed gestart en heeft drie plaatsen goedgemaakt. Hij ligt in ronde 2 op P11, terwijl Sebastiaan Bleekemolen iets verloren heeft met stek 16. In omloop vier verliest Huisman een plekje, hij ligt 12de, terwijl Sebastiaan Bleekemolen juist de weg naar voren zoekt en nu 15de is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet