Formule 1

Formule 1: Doornbos dicht bij F1-deal (update)

Na de bekendmakingen van eerst Nicky Pastorelli en later ook Christijan Albers bij het team van Midland was het lange tijd stil rondom die derde Nederlandse coureur die aasde op werk in de Formule 1. Die stilte verdween echter toen RaceReport in zijn laatste editie meldde dat Robert Doornbos dichtbij het derde zitje van Red Bull Racing is. Het lijkt erop dat de voorspelling van het tijdschrift op korte termijn zal worden bevestigd, zeker nu Red Bull-baas Mateschitz in Oostenrijkse media al liet ontvallen dat de partijen dicht bij een overeenkomst zijn.

Tekst: Daan Jeuken

“We praten inderdaad met Red Bull en er is een kans dat we er uit komen”, verklaarde Doornbos’manager Marco Zecchi tegenover het AD. In hetzelfde artikel liet de manager ontvallen dat ze naast Red Bull ook nog in onderhandeling zijn met Williams, waar de vooruitzichten echter minder goed zijn.

“Ik wil niet alleen een contract als vrijdagcoureur, maar we willen een optie dat Robert het jaar daarop kan rijden.” Overigens worden als belangrijkste namen voor het derde Williams-zitje de namen van Nicolas Kiesa en Narain Karthikeyan genoemd.

Die goede vooruitzichten zijn er dus wel bij Red Bull Racing, waar Doornbos’ voormalige teambaas bij Arden in de Formule 3000 nu de scepter zwaait. In 2006 zullen wederom David Coulthard en Christian Klien de races voor het team rijden, maar voor het jaar daarop heeft nog niemand een contract.

Komende week zal het Red Bull-team al gaan testen in Barcelona en de mogelijkheid dat Doornbos daar achter het stuur kruipt is zeker aanwezig. “Het zou zomaar kunnen”, verklaarde sponsor Harry Muermans in het AD, die daarbij liet aantekenen dat hij zelf in ieder geval woensdag op het circuit zal zijn.

Update:
Inmiddels lijkt het zeker dat Doornbos morgen zijn debuut zal gaan maken voor Red Bull Racing. Er staat in Barcelona al een bolide klaar met de naam R. Doornbos op.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet