GT

FIA GT: Titelstrijd wordt voorgezet in de rechtszaal

De kampioen in het FIA GT kampioenschap is nog niet bekend. De rijderstitel werd na de laatste race in Bahrein opgeeist door Gabriele Gardel in de Larbre Competition Ferrari 550, nadat hij als vierde over de finish kwam één plaats voor zijn directe concurenten Timo Scheider en Michael Bartels met de Vitaphone Maserati. Na afloop werd Gardel door de technische commissie uit de uitslag verwijderd omdat er minder dan de vereiste drie liter brandstof in de tank zat. Het team van Gardel Labre Competition is in beroep gegaan tegen de diskwalificatie. De strijd wie zich uiteindelijk rijderskampioen mag noemen zal achter de groene tafel in de rechtszaal verder worden uitgevochten.

De laatste race werd op overtuigende wijze gewonnen door Age Racing in de kleuren van Middle East Aston Martin. Christoph Bouchut met zijn nieuwe teamgenoot Antonio Garcia reden de langste tijd aan kop in de drie uur durende wedstrijd en finishden voor de JMB Maserati van Philipp Peter en Jamie Davies. De laatste plek op het podium was er voor Mike Hezemans en zijn Belgische teamgenoten Longin en Kumpen.

 hezemans_bahrein


Mike Hezemans: “Het is een goed seizoen geweest. We zijn twee keer uitgevallen in 11 races. Twee keer werden we eerste, drie keer derde, twee keer vierde en een keer vijfde. We hadden een beresterk tweede helft van het seizoen gehad en dat is iets om op te bouwen. Je moet niet vergeten dat we heel laat aan de voorbereidingen zijn begonnen voor dit seizoen en dat we een goed resultaat op Spa niet hebben mogen meetellen. Kortom ik ben blij met het seizoen en ik hoop dat we daarop voort kunnen borduren voor volgend jaar.

In GT2 won het Duitse duo Marc Lieb en Mike Rockenfeller hun zesde wedstrijd dit seizoen. De verwachte strijd met de Hollandse Spyker kwam er niet omdat de oranje bolide al na twee ronden de pits moest opzoeken met motorproblemen. De Lammertink Porsche van Kaufmann en Moro finishden vierde in GT2 en pakte net niet het podium. Dick Waaijenberg en Peter Kutemann, in de JMB Ferrari kwamen als zesde in GT2 over de finish.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet