NASCAR

NASCAR: Busch wint Atlanta, Edwards ramt Keselowski opzettelijk van de baan (met video)

Oorspronkelijk stonden er voor de wedstrijd op Atlanta 325 ronden gepland maar door toedoen van Roush Fenway-coureur Carl Edwards duurde de wedstrijd maar liefst 341 ronden. Juan Pablo Montoya zag een mogelijke overwinning door zijn neus worden geboord.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: NASCAR, Autostock

busch_kahne_atlanta
Fraai duel tussen Kurt Busch en Kasey Kahne op Atlanta.

Kurt Busch wint Atlanta. Edwards rekent af met Keselowski
Voor de NASCAR Sprint Cup wedstrijd op Atlanta stonden 325 ronden gepland maar door toedoen van Carl Edwards werden het er 341. Juist toen Juan Pablo Montoya in de 323e ronde de aanval op Busch voor de zege inzette crashte de Penske Dodge van Brad Keselowski na een doelgerichte tik van Roush Fenway-coureur Carl Edwards.

Doelbewuste tik
Brad Keselowski had in de 40e ronde Edwards onvoldoende ruimte gegeven en dit resulteerde in een crash tussen beide rijders en Joey Logano. Edwards kwam met een hopeloze achterstand(150 ronden) terug in de wedstrijd en toen hij Keselowski naderde, deelde de Ford-coureur een doelbewuste tik uit die verstrekkende gevolgen had. De Penske Dodge ging de lucht in, maakte een behoorlijke salto en landde op alle vier zijn wielen. Keselowski kon het wrak ongedeerd verlaten. Het was bijna een herhaling van de confrontatie tussen beiden tijdens de eerste wedstrijd op Talladega vorig jaar waarbij Edwards bijna in de tribunes belandde. Toen was het een race-incident. Nu was er duidelijk opzet in het spel.Edwards ontkende dit ook niet en werd door de NASCAR-officials aan de kant geparkeerd. Edwards: “Hij weet wat wij met elkaar afgesproken hebben en het was beangstigend dat hij de lucht inging. Dit was zeker niet mijn intentie. Je racet met respect voor elkaar. Ik heb veel respect voor de veiligheid van de mensen en wilde dat dit niet zo geëindigd was. Ik hoop dat ik in de toekomst samen met hem geen incidenten meer heb.”

joey_logano
Joey Logano was het onschuldige slachtoffer van de eerste confrontatie tussen Edwards en
Keselowski
.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet