WTCC

WTCC: SEAT-dubbelzege in race 2, Coronel valt uit

100307_wtcc_curitiba_tarquini_race2


Na de 1-2-3 voor Chevrolet in race 1 leverde de tweede wedstrijd in Curitiba een dubbelzege op voor SEAT. Gabriele Tarquini won, gevolgd door zijn teamgenoot Jordi Gené. Alain Menu eindigde als derde. Tom Coronel werd in de eerste bocht geraakt door Huff  en moest de strijd staken als gevolg van een afgebroken linker achterwiel. Daardoor kon hij niet profiteren van zijn pole-position. “Jammer, want een podium had er zeker ingezeten”, meende Coronel. “Maar dat er volop potentieel in de auto zit, is wel duidelijk!”

Tekst: René de Boer
Foto's: Frits van Eldik, PR

100307_wtcc_curitiba_start_race2

Bij de tweede race is het weer zonnig en warm, de baan is geheel opgedroogd. Andrei Romanov is er na zijn crash in race 1 niet meer bij. Fredy Barth start vanuit de pitstraat, nadat de radiateur van zijn auto moest worden vervangen en het team niet op tijd klaar was. Bij de start pakt Gené de leiding, terwijl Farfus slecht wegkomt. Gené leidt voor Tarquini, Huff, Menu en Muller.

100307_wtcc_curitiba_race2_coronel_eraf

Coronel schiet in de eerste bocht rechtdoor na te zijn aangetikt door Huff, Priaulx krijgt een tik van Tarquini op het rechter voorwiel en valt eveneens ver terug. Na de eerste ronde leidt Gené voor Tarquini, Huff, Menu, Muller, Farfus, Michelisz, Monteiro, Nykjaer en Hernandez als beste privérijder. Coronel en Priaulx komen binnen: Priaulx met een krom rechter voorwiel en Coronel met een krom linker achterwiel.

Menu en Muller passeren in de derde ronde Rob Huff, die daarmee van de derde naar de vijfde plaats terugvalt. Huff komt daarna meer en meer onder druk van Farfus, die op zijn beurt de SEATs van Monteiro en Nykjaer in de nek heeft. In de zesde ronde opent Muller de aanval op Menu, terwijl Huff achter het duo Farfus ophoudt: Huff is 0,6 seconde per ronde langzamer dan Muller. Coronel kan na reparatie de race weer hervatten, maar is met vijf ronden achterstand natuurlijk volslagen kansloos voor punten.

Bij de privérijders leidt nog steeds Hernandez voor Engstler, D’Aste, Vaulkhard, Bennani en O’Young. Halverwege heeft Tarquini een voorsprong van 0,833 seconden op merkgenoot Gené. Daarachter rijden Menu, Muller en Huff, Farfus, Monteiro, Nykjaer en Michelisz. Na nog een rondje houdt Coronel het uiteindelijk maar voor gezien.

Geen veranderingen voorin het veld, het enige spannende element is de strijd tussen Farfus en Huff om de vijfde plaats. Nog steeds rijdt Huff duidelijk langzamer dan zijn merkgenoten en doet er alles aan om Farfus achter zich te houden. Het verschil tussen Huff en Muller bedraagt, met nog twee ronden te gaan, inmiddels al 2,281 seconden. In de laatste ronde plaatst Muller eenmaal een aanval op Menu voor de derde plaats, maar de Zwitser laat zich niet van de wijs brengen. Zo wint Tarquini voor Gené, Menu, Muller, Huff, Farfus, Monteiro, Nykjaer, Michelisz en Hernandez, die voor de tweede keer de best geklasseerde privérijder is.

Uitslag:
1. Gabriele Tarquini (Ita), SEAT Leon TDI, 14 r.
2. Jordi Gené (Spa), SEAT Leon TDI, op 1,276
3. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze, op 5,407
4. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze, op 5,985
5. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze, op 8,295
6. Augusto Farfus (Bra), BMW 320si, op 8,596
7. Tiago Monteiro (Por), SEAT Leon TDI, op 10,419
8. Michel Nykjaer (Den), SEAT Leon TDI, op 11,808
9. Norbert Michelisz (Hon), SEAT Leon TDI, op 17,576
10. Sergio Hernandez (Spa), BMW 320si, op 24,244

Stand na 2 van 24 races:
1. Gabriele Tarquini en Yvan Muller, 31 punten
3. Alain Menu, 30
4. Rob Huff, 28
5. Jordi Gené, 25
9. Tom Coronel, 4

100307_wtcc_curitiba_race2_coronel_farfus

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet