Porsche Cups

Persbericht: Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen weer samen in Porsche Supercup

bleekemolen_porsche_supercup_2010_1

De racende broers Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen zijn weer verenigd in de Porsche Supercup. Jeroen, kampioen in 2008 en 2009, is blij met de terugkeer van zijn oudere broer in de meest competitieve merkencup ter wereld. “We gaan weer intensief samenwerken. Verder vind ik het erg gezellig dat Sebastiaan er weer bij is.” Vanwege zijn deelname aan de American Le Mans Series rijdt Jeroen niet het volledige kampioenschap. Sebastiaan staat aan de vooravond van zijn zesde seizoen in de Porsche Supercup. “Dit moet mijn beste jaar ooit worden”, blikt hij gretig vooruit. Het seizoen van de Porsche Supercup begint op 13 en 14 maart in Bahrein.

Tekst en foto's: PR

Na een afwezigheid van een jaar is Sebastiaan Bleekemolen terug in de Porsche Supercup. De 31-jarige Haarlemmer rijdt voor het ‘familieteam’ Aevitae Bleekemolen Racing. “Ik heb er hartstikke veel zin in”, vertelde hij na zijn eerste test met zijn nieuwe Porsche. “Ik vind het heel leuk en bijzonder om samen met Jeroen in de Supercup uit te komen. We delen onze data met elkaar en het is erg gezellig. Vanwege onze volle agenda’s zien we elkaar tijdens het raceseizoen relatief weinig. Een raceweekend van de Porsche Supercup is voor ons daarom ook een familieweekend. Ik kijk vooral uit naar de race op het stratencircuit van Monaco, ons favoriete circuit. De hele familie is daar van de partij.”

“Ontzettend competitief”
Sebastiaan verlangt naar de zware competitie en het racen met de gloednieuwe Porsche 911 GT3 Cup. “De Porsche Supercup is ontzettend competitief, dat spreekt mij erg aan. Daarnaast ben ik erg te spreken over de nieuwe auto. De wegligging is verbeterd ten opzichte van het vorige model, de motor is 30 pk krachtiger. Naar verwachting gaan de rondetijden met circa twee seconden omlaag.”
Sebastiaan is optimaal gemotiveerd en voorbereid om goed te presteren. “Ik ben ook fysiek helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Ons team heeft inmiddels veel ervaring in de Porsche Supercup opgedaan. Ik ben ook blij dat we enkele nieuwe sponsors hebben aangetrokken, waaronder zorgverzekeraar Aevitae en verzekeringsmaatschappij AHC. Dit moet mijn beste seizoen tot nu toe worden. Alle lichten staan op groen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet