Porsche Cups

Porsche Supercup tot en met 2008 in voorprogramma F1

De Porsche Michelin Supercup blijft gegarandeerd tot en met 2008 onderdeel uitmaken van het voorprogramma van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap. Voor het komende jaar zijn voor het eerst dertien races gepland. Tien races vinden plaats bij de Europese Grands Prix, twee worden verreden in het Amerikaanse Indianapolis. Nieuw in de kalender is een race in het koninkrijk Bahrain, waarmee het seizoen 2006 van start gaat.
De sprintraces worden op zondagmorgen, dus steeds voorafgaand aan een Formule 1-race, verreden. De enige uitzondering is de race in Monaco, die op zaterdag plaatsvindt. De Porsche Michelin Supercup is als enige GT-kampioenschap exclusief in het kader van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap te zien.


Tekst: PR

Porsche Carrara Cup in DTM-weekeinden

Een andere overeenkomst tussen de ‘Internationale Tourenwagen-Rennen e.V.’ en Porsche garandeert dat de Porsche Carrera Cup Deutschland tot minstens 2008 in het kader van de DTM (Deutschen Tourenwagen Masters) te zien zal zijn. De op dit moment geplande negen races om de Porsche-merkbokaal zullen net als voorheen op de racedag van de DTM, voorafgaand aan de hoofdrace, plaatsvinden. Het zwaartepunt van de Cup blijft met zes tot zeven races in Duitsland. Daarnaast zullen twee tot drie races op circuits elders in Europa worden verreden. Porsche organiseert de Carrera Cup Deutschland al sinds 1990 voor private klantenteams. Traditioneel vindt dit kampioenschap plaats in het voorprogramma van het dan meest hoogwaardige, nationale toerwagenkampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet