NASCAR

NASCAR: Teamgenoten als spelbedervers op Las Vegas

Zowel bij Hendrick Motorsports als Earnhardt Ganassi Racing waren het teamgenoten die als spelbedervers fungeerden. Bij het team van Hendrick Motorsports ging het er in Las Vegas iets harmonieuzer aan toe als bij Earnhardt-Ganassi Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, LAT South Usa

hms_battle
Het moment in Las Vegas. Jimmie Johnson(48)gaat aan teamgenoot Jeff Gordon
voorbij.

Jimmie Johnson berooft Jeff Gordon van de zege
Tot aan de slotfase reed Jeff Gordon met zijn HMS Chevrolet een dominante wedstrijd en leek die op zijn naam te gaan schrijven. Een strategische zet van de crew van Jimmie Johnson beroofde Gordon uiteindelijk van de overwinning. In de 230e ronde van de wedstrijd koos Johnson voor vier nieuwe banden terwijl Gordon slechts aan de linkerkant twee nieuwe banden aan liet brengen. Ook liet Gordon nog een kleine chassisafstelling aanbrengen. Het moest voldoende zijn want Gordon verliet als eerste de pits en kwam achter de Chevrolet van Clint Bowyer weer de baan op.

Met een set nieuwe Goodyears maakte Jimmie Johnson snel terrein op de concurrentie. Eerst moesten Clint Bowyer en Kevin Harvick eraan geloven en vervolgens in de 250e van de 267 ronden tellende wedstrijd ging Johnson definitief aan zijn teamgenoot Gordon voorbij en schreef voor de tweede achtereenvolgende week een overwinning op zijn naam. Het commentaar van Jimmie Johnson was duidelijk: “Je racet om te winnen en ik ga hier geen excuses maken dat ik gewonnen heb. Ik wil gewoon elke race winnen.”

Voor de eerste keer in lange tijd was de No 24 Chevrolet in een kansrijke positie om de zege te pakken. Jeff Gordon was dan ook ietwat teleurgesteld: “In lange tijd hebben we niet zo gedomineerd als vandaag. Ik ben dan ook teleurgesteld dat de kans die wij hadden ons werd ontnomen. Wij waren zo dominant dat wij gewoon een winnende auto hadden.” Gordon eindigde uiteindelijk als derde.


kyle_busch_vlam
Kyle Busch vlamde dit jaar niet met een zege op Las Vegas.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet