DTM

DTM: Inschrijvingstermijn verlengd

Eigenlijk liep gisteren (vrijdag) de inschrijvingstermijn voor deelname aan de DTM af. En omdat zich tot gisteren alleen Mercedes-Benz voor deelname aan het kampioenschap in 2006 had ingeschreven, zou de Duitse autosportfederatie DMSB de DTM eigenlijk hebben moeten afblazen. Te elfder ure kwam echter van Audi het verzoek binnen om de inschrijvingstermijn te verlengen tot 15 december. "Dat hebben we gedaan", verklaarde Christian Schacht, hoofd automobielsport van de DMSB, op de Essen Motor Show tegenover AUTOSPORT.NL. "Vraag me niet naar de redenen en achtergronden, want daar kan ik verder niets over zeggen." Achter de schermen werd gisteren in Essen druk overleg gevoerd door de leden van de DTM-commissie, waarin naast vertegenwoordigers van de fabrikanten (tot het eind van het jaar nog inclusief Opel) ook gedelegeerden van de DMSB zitting hebben. Duidelijk is dat het kampioenschap door het uitblijven van een positieve beslissing van Audi nog steeds in een gevaarlijke fase verkeert.

Tekst: Albert Landman

In Essen was ook Jos Verstappen te gast. Hij bezocht de stand van de DTM-organisatie ITR e.V. en sprak met de hoogste DTM-baas Hans Werner Aufrecht. "Ik vind de DTM nog steeds een fantastisch kampioenschap en zou er graag willen rijden", aldus Verstappen. "Aufrecht weet dat, het is alleen de vraag of er serieuze mogelijkheden zijn."

Ook Roger Peters, de immer enthousiaste promotor van de DTM-race op het circuit van Spa-Francorchamps en de drijvende kracht achter de beurs Race & Rally was in Essen aanwezig. Hij onderging enige maanden geleden een zware operatie en is bezig met een lang herstelproces. Het was goed om hem weer in Essen te zien en te spreken. "Langzaam gaat het weer de goede kant op", zei Peters.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet