NASCAR

NASCAR: Thuiszege voor Jimmie Johnson op Fontana

Regerend kampioen Jimmie Johnson behaalde op de Calfifornian Speedway zijn 48e NASCAR Sprint Cup-overwinning. Een prachtige zege aangezien Johnson met het startnummer 48 rijdt en Fontana tevens zijn thuiscircuit is.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota, Autostock

start_fontana
De Earnhardt-Ganassi-bolides vertrokken vanaf de eerste startrij. Het bracht geen geluk.


48e Sprint Cup-zege voor Jimmie Johnson
Voor Jimmie Johnson is de cirkel rond. In 2002 behaalde hij voor het team van Hendrick Motorsports zijn allereerste Sprint Cup-zege en afgelopen weekend behaalde de viervoudige kampioen zijn 48e zege met het startnummer 48. Tevens was het voor Johnson zijn vijfde overwinning op Fontana.

In totaal reed Johnson met zijn Hendrick Motorsports Chevrolet maar liefst 101 ronden aan de leiding. Maar de definitieve beslissing viel eigenlijk 20 ronden voor het einde toen Johnson in de pitlane de leiding greep Eigenlijk het sleutelmoment van de wedstrijd. Juist op dat moment kwam er een neutralisatie voor een aanrijding tussen Brad Keselowski en David Reutimann, maar het team stuurde Johnson nog net voor de pace-car de baan op.

joey_logano_fontana_10
Alleen de Toyota van Joey Logano kon zich in de kopgroep handhaven.

Hoewel de Chevrolet van Kevin Harvick tot op 0.311 seconden had benaderd moest hij zich na een touché met de muur in de laatste vier ronden gewonnen geven. Kevin Harvick: “Zij zijn werkelijk erg goed maar die gasten hebben wel erg veel geluk. Dat moet ik ze nageven.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet