DTM

DTM: Audi legt Miguel Molina vast en zet Albers buitenspel

miguel_molina_portret
Miguel Molina maakt het negental Audi-fabrieksrijders in de DTM compleet


Miguel Molina uit het Noord-Spaanse Girona is de nieuwe fabrieksrijder bij Audi in de DTM. De 21-jarige Spanjaard neemt bij de “Jahreswagen” (dit jaar dus eigenlijk “Zweijahreswagen”, want het zijn inmiddels auto’s uit 2008) de plaats in van Oliver Jarvis, die zoals bekend promoveerde naar actueel materiaal bij het Audi-fabrieksteam Abt Sportsline. Volgens Audi liet Molina bij tests met de DTM-auto “de beste indruk achter”. Wij kunnen ons echter niet aan de indruk onttrekken dat ook Molina’s Spaanse nationaliteit iets met zijn contract te maken heeft – in verband met de DTM-race in Valencia. In hoeverre men daar enthousiast wordt van iemand die uit Catalonië komt, is dan weer een ander verhaal.


Tekst: René de Boer
Foto: PR


Miguel Molina nam de afgelopen jaren deel aan de Formule Renault 3.5, waarin hij vier races wist te winnen: de tweede races op de Nürburgring en Estoril in 2008 en de eerste races in Estoril en Barcelona in 2007. In 2009 eindigde hij als vierde in de Renault World Series, met twee derde plaatsen en een tweede positie als beste resultaten. Overigens dateert het laatste nieuws op Molina’s website van september vorig jaar… Als wapenfeit kan hij in ieder geval vermelden dat hij de eerste Spaanse coureur in de historie van de DTM is. Getest is er door Spanjaarden wel vaker, maar tot racen kwam het tot nu toe nog niet.

Legge en Rockenfeller naar andere teams

Molina’s A4 zal worden ingezet door het Audi Sport Team Abt Sportsline, dat vorig jaar naast de vier actuele A4’s al een “Jahreswagen” inschreef voor Katherine Legge. De Britse verhuist voor haar derde DTM-seizoen naar het team Rosberg, waar ze de plaats inneemt van Mike Rockenfeller. De Duitser verschuift op zijn beurt dan weer naar het Phoenix-team, waar door de promotie van Oliver Jarvis een vacature was ontstaan.

Kansen Albers definitief verkeken
Met het vastleggen van Molina zijn de kansen van Christijan Albers op een fabriekszitje bij Audi definitief verkeken, maar dat was enkele weken geleden eigenlijk al duidelijk, toen Albers niet tot het gezelschap behoorde dat was uitgenodigd voor een test in Almeria. Dat laat weer eens zien hoe veel zaken in de DTM beslist worden door politiek: vrijwel niemand twijfelt eraan dat Albers, in 2003 runner-up in de DTM en goed voor in totaal vijf overwinningen, betere prestaties zou hebben laten zien dan Molina, hoe goed die misschien ook is. En in ons land hadden we die extra promotie voor de DTM-race in Zandvoort óók best kunnen gebruiken. Maar ja, soms lopen dingen niet zoals dat logisch zou zijn. Zeker niet in de DTM…

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet