Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault: Liroy Stuart en Auke Genemans testen bij MP Motorsport

Het Noord-Europees Formule Renault kampioenschap begint steeds meer vorm te krijgen. Men is druk doende om een kalender op te stellen en er is inmiddels volop interesse voor dit kampioenschap vanuit diverse teams en rijders. Ook vanuit Nederland is deze interesse ruimschoots aanwezig, zo heeft ondermeer MP Motorsport aangegeven aan de start van dit kampioenschap te zullen verschijnen.

 MP Liroy actie


Tekst: Sander Dorsman, fotografie: Chris Schotanus

Voor Nederlandse coureurs blijft het Formule Renault kampioenschap een zeer interessante optie. Het gegeven dat het nieuwe Noord-Europees kampioenschap zeer internationaal georiënteerd is, zorgt ervoor dat de doorstroom naar hogere autosportklassen beter gewaarborgd is. Voor de coureur met ambitie is de Formule Renault ook volgend seizoen de klasse.

MP Motorsport is al volop bezig met 2006. Het gerenommeerde team wil komend jaar met meerdere auto’s aan de start verschijnen. Hiertoe is men flink aan het testen met nieuwe gezichten in de Formule Renault. Deze week bestormden Liroy Stuart en Auke Genemans het asfalt van Zandvoort in de gele auto van MP Motorsport.

Voor Auke Genemans was het de eerste serieuze kennismaking met de Formule Renault bolide, nadat hij begin november al een paar ronden had afgelegd. “Afgelopen weekend hebben we in de werkplaats van MP Motorsport de pedalen gesteld en het stoeltje gemaakt. Vanmorgen kon ik dus zo instappen. Ik heb door deze test een goede indruk kunnen krijgen van de auto. Wat een bruut ding zeg! Al met al kijk ik vol enthousiasme en zeer tevreden terug op deze testdag. Ook de samenwerking met het team was perfect. Zeer professioneel, maar wel familiair. Toch lachen als je na afloop van je test ook nog even een met een BMW Z3 van het team op het circuit mag gummen...”

 MP Liroy poseert


Ook Liroy Stuart maakte zijn debuut in de Formule Renault. De rijder, die de afgelopen twee seizoenen verdienstelijk in de Formule Ford uitkwam, heeft zijn vizier voor komend seizoen gericht op de Formule Renault klasse. “Samen met mijn sponsors ben ik onze plannen voor het komende seizoen aan het maken. We hebben grofweg twee opties. Of we rijden nog een jaar Formule Ford en combineren dit met testwerk in de Formule Renault, of we rijden een geheel seizoen in de Formule Renault.”

“Om een goede beslissing te kunnen maken, zullen we de komende periode diverse tests afleggen, welke door mijn sponsors mogelijk zijn gemaakt. De eerste kennismaking met MP Motorsport is goed bevallen. In verhouding tot de Formule Ford ligt de Formule Renault echt als een blok op de weg. De auto voelde goed aan en de snelheid was absoluut aanwezig. Ik kijk dan ook erg uit naar mijn volgende test.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet