BOSS GP

BOSS GP spectaculaire nieuwe raceklasse in 2010

480_bossgp

Vanaf 2010 knalt er een nieuwe spectaculaire raceklasse over de internationale circuits. In de B.O.S.S. GP nemen brute racemonsters uit de Formule 1 het op tegen onder meer Champcars, Indycars en auto’s uit de World Series by Nissan en Reanult. "Deze serie met veel snelheid, spektakel en kabaal wordt een feest voor zowel de coureurs als de ware autosportfan’’, zegt één van de deelnemende coureurs Marijn van Kalmthout. "Hier kijken mensen echt naar uit.’’

Tekst en foto: PR

De BOSS GP is een initiatief van onder meer de Nederlandse coureurs Marijn van Kalmthout, Klaas Zwart, Henk de Boer en Frits van Eerd. Deze rijders kwamen eerder uit in de EuroBOSS Series. "Er waren echter wat ‘financial issues’, waardoor organisaties van diverse circuits en wij het geloof in die serie hebben verloren’’, legt Van Kalmthout uit. "Omdat wij echter graag met onze supermooie auto’s willen blijven racen en de toeschouwers het ultieme autosportgeluid en –spektakel willen bieden, starten we een nieuwe serie: de B.O.S.S. GP. De respons die we tot nu toe op ons initiatief hebben gekregen, is zeer positief. Mensen willen graag naar het circuit komen om onze fantastische auto’s met hun interessante voorgeschiedenis in actie te zien.’’

Twee klasses
De afkorting BOSS staat voor Big Open Single Seaters. Er wordt dus geracet met de top uit de internationale eenzitterklasse. Er zijn twee verschillende klasses binnen de BOSS GP. In de ‘Open Klasse’ strijden Formule 1 bolides (bouwjaar van 1990 tot 2005) tegen Champcars en Indycars. In de ‘Masters klasse’ komen bolides uit de Formule 1 (van voor 1990), Formule 3000 en de World Series Formule Renault en Nissan in actie. De Stern Groep is als sponsor verbonden aan de B.O.S.S. GP en zal alle trofeeën voor de gloednieuwe klasse verzorgen.

Raceformat
Elk raceweekend wordt de B.O.S.S. GP vier keer los gelaten. Naast een vrije training en een kwalificatie staan er tevens twee races van 20 of 25 minuten op het programma. De volgorde van finishen in de eerste heat bepaalt de startvolgorde van de tweede manche. De beste vijf finishende coureurs per race krijgen voor de B.O.S.S. GP Cup respectievelijk 20, 18, 16, 14 en 12 punten. De nummer zes toucheert 10 punten, waarna elke volgende rijder één punt minder toebedeeld krijgt.

Voorlopige kalender
Er staan zeven B.O.S.S. GP-evenementen gepland voor 2010. De aftrap is in het weekend van 17 en 18 april, wanneer op de vermaarde Duitse baan van Hockenheim de Historische GP wordt gehouden. Vervolgens verplaatsen de vele honderden paardenkrachten zich naar België en Nederland. Nadat op 22 en 23 mei het beroemde F1 circuit van Spa-Francorchamps is aangedaan voor de populaire ‘RMU Calssic’, zijn de vele decibellen op 5 en 6 juni te horen tijdens de Masters of Formula 3 in Zandvoort. Op 19 en 20 juni bezoekt de B.O.S.S. GP de Duitse Nürburgring tijdens waarschijnlijk het meest legendarische evenement van Duitsland, de ‘ADAC Eifelrennen’, dat al sinds 1927 plaatsvindt.
Na dit evenement gaan de snelle en luidruchtige B.O.S.S. bolides naar het Belgische circuit van Zolder, waar zij op 17 en 18 juli samen met de Superleague Formula ongetwijfeld voor een megaspektakel gaan zorgen.
De B.O.S.S. organisatie is nog bezig met een spectaculair evenement in de maand september. De seizoensfinale vindt plaats op 2 en 3 oktober in Frankrijk op het circuit van Dijon-Prenois tijdens de ‘Tropheés Historic de Bourgogne’.

Website
Nieuws, informatie en filmpjes over de nieuwe klasse zijn te vinden op de website www.BOSSGP.com. "Voor de start van het seizoen 2010 zullen hier onder meer interviews met alle deelnemende coureurs te vinden zijn en na elke race ook interviews met een aantal geselecteerde rijders uit beide klassen’’, vertelt EuroBOSS-kampioen 2009 Henk de Boer. "Bovendien zullen we ingaan op de historie van de deelnemende auto’s. Het is natuurlijk leuk om te weten welke topcoureurs er ooit in een bepaalde F1, Champcar, Indycar of World Series-auto hebben gereden.’’
De organisatie verwacht komend jaar Formule 1-auto’s van Arrows, Benetton, Jaguar, Jordan, Minardi en Zakspeed aan de start. Van de Amerikaanse racemonsters zullen onder meer G-Force, Lola, Panoz en Penske deel gaan nemen.

Extra info
Geïnteresseerden die extra informatie willen hebben over bijvoorbeeld deelname aan de B.O.S.S. GP of zich willen aandienen als sponsor, kunnen zich wenden tot Christian Gaense. De evenementencoördinator van de B.O.S.S. GP is per email bereikbaar op het adres Bossgp2010@aol.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet