DTM

DTM: David Coulthard test DTM-Mercedes

dtm_coulthard
Vorig jaar al bij de DTM op Hockenheim en Norisring: David Coulthard (r.), hier met Mercedes-sportdirecteur Norbert Haug en Mika Häkkinen.

Nadat eerder Audi al DTM-tests op het Iberisch schiereiland ondernam, zijn deze week de teams HWA en Mücke namens Mercedes-Benz actief op het circuit van Monteblanco. Onder de deelnemers is oud-Formule 1-coureur David Coulthard, die de DTM naar verluidt voor 2011 als een serieuze optie beschouwt. Volgens het Duitstalige weekblad “Speedweek” testen ook de Chinees Cheng Cong Fu, de Belg Nico Verdonck en de Nieuw-Zeelander Earl Bamber in Spanje. Daarnaast rijden de vier HWA-coureurs Di Resta, Paffett, Spengler en Schumacher.

Tekst: René de Boer
Foto: PR


Natuurlijk doet men bij Mercedes-Benz weer ontzettend geheimzinnig over de actuele test. Er kan geen fotootje van af, terwijl dat uit PR-oogpunt nou juist weer handig zou zijn. Zelfs als Coulthard voor 2010 geen serieuze DTM-kandidaat is, waarvan mag worden uitgegaan, zou deelname in 2011 voor de Schot een optie zijn. Dat hij interesse in de DTM heeft, gaf hij al een aantal keren aan. Over de andere coureurs die rijden, wordt helemaal niets gezegd. Officieel mogen we niet eens weten dat ze rijden, hun aanwezigheid wordt bevestigd noch ontkend. Net zoals we officieel niet weten dat Mathias Lauda als enige ontbrak bij de Mercedes-fitnessweek in Oostenrijk, waar Susie Stoddart, Maro Engel en Jamie Green als “Jahreswagen”-rijders van vorig jaar wel aanwezig waren. We gaan er daarmee dus maar van uit dat voor Lauda het DTM-avontuur na drie seizoenen beëindigd is.

Miguel Molina bij Audi?

De beide Duitstalige weekbladen “Speedweek” en “Motorsport Aktuell” meldden gisteren verder, dat de Spanjaard Miguel Molina als voornaamste kandidaat voor een 2008-Audi in de DTM-test geldt. Molina behoorde enkele weken geleden tot de rijders die aan de Audi-test in Almeria deelnamen, maar volgens insiders was hij zeker niet de snelste. Gezien zijn Spaanse nationaliteit en het feit dat de DTM op eerste Pinksterdag een race in Valencia afwerkt, lijkt de beslissing nu toch in het voordeel van Molina uit te vallen. Zonder verder iets aan de capaciteiten van de oud-coureur uit de Formule Renault World Series te willen afdoen, willen we vanuit Nederlands perspectief toch wel even kwijt dat we voor Zandvoort ook heel goed een Nederlandse DTM-coureur zouden kunnen gebruiken, maar dat lijkt de mensen achter de schermen bij de DTM al jaren koud te laten…
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet