DTM

DTM: Nieuws in het kort  • Het Duitse vakblad "auto motor und sport" meldt in zijn uitgave van vandaag (woensdag) dat Dario Franchitti volgend jaar voor Mercedes-Benz uitkomt in de DTM. Franchitti, die in 1995 en 1996 al voor het merk uit Stuttgart in actie kwam in de DTM en ITC, zou na negen jaar in de Amerikaanse eenzitters (Champ Cars en IRL) de overstap maken naar het Mercedes-fabrieksteam HWA.


  • In dezelfde publicatie valt te lezen dat 201-voudig Grand Prix-deelnemer Jean Alesi zal gaan rijden voor het privéteam van Persson. Datzelfde plan bestond ook al voor het seizoen 2005, maar toen reageerde Alesi furieus: hij wilde niet worden teruggezet naar een één jaar oude C-Klasse. Of dat nu wel het geval is, mag ook op z'n minst worden betwijfeld. Alesi wordt meer en meer in verband gebracht met een nieuw Formule 1-team dat als juniorteam van McLaren zal gaan optreden en financieel wordt ondersteund vanuit Japan.


  • De DTM-organisatie ITR e.V. is voor het eerst tijdens de Essen Motor Show aanwezig met een eigen stand. Hier zullen DTM-auto's van Audi en Mercedes-Benz te zien zijn. Bij Audi zijn gedurende beide weekeinden in Essen de sportwagen- en DTM-coureurs van de partij. Bij Opel zijn tijdens de weekeinden Manuel Reuter en oud-coureur Joachim Winkelhock te gast. Mercedes-Benz ontbreekt voor het eerst in Essen, het merk heeft geen eigen stand.


  • Tekst: Albert Landman
    Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet