Formula Ford

Formule Ford: Formula Ford Club Holland positief over 2006

Tijdens de ledenvergadering van de Formula Ford Club Holland in Nieuwegein is duidelijk geworden dat de enige Nederlandse Formule-klasse van het komende seizoen een veelbelovend jaar tegemoet gaat.

Tekst: Marco Antheunisse

Al zal dat jaar wel een overgangsjaar betekenen, vertelde voorzitter Gert Valkenburg: “Vanaf 2007 zal de Formule Ford-klasse gaan rijden met Duratec- in plaats van de vertrouwde Zetec-motoren. In Engeland wordt komend seizoen al met Duratec gereden, wij zullen daar uiteraard met interesse naar kijken. Voor de First Division-rijders verandert er in 2007 nog niets, zij blijven gewoon met de Zetecmotor rijden.”

Een andere wijziging voor 2006 zal de kwalificatiemethode zijn. Afgelopen seizoen reden de Formule Fords vaak twee races tijdens een evenement. De uitslag van de eerste race was daarbij tevens de startopstelling voor de tweede race. In de vergadering is besloten dat volgend seizoen de Engelse methode ingevoerd zal worden. Hierbij bepaalt de snelste ronde tijdens de kwalificatietraining de startpositie voor race 1, de op één na beste rondetijd bepaalt de plaats op de grid voor race 2. Hierbij moeten de deelnemers minimaal 5 ronden gereden hebben, waarvan 3 getimed.

Ook de voorlopige kalender voor 2006 ziet er goed uit, al zijn daarop nog wel een aantal vraagtekens aanwezig. Hoog op de prioriteitenlijst staan naast de bekende races in Nederland ook enkele uitstapjes naar diverse buitenlandse circuits. Omdat op vele van de evenementen twee races gereden kunnen worden komen de rijders zeker behoorlijk aan hun trekken.

Jaap Knap van KTG-racing is toegetreden tot het bestuur van de Formule Ford Club Holland. Hij zal met name tijdens de diverse evenementen veel organisatorische en uitvoerende werkzaamheden op zich nemen. Zijn enorme ervaring in het bedrijfsleven is hierbij een welkome toevoeging.

Tot slot werden de winnaars van afgelopen seizoen nogmaals in het zonnetje gezet. Dennis Retera en Jan Paul van Dongen mochten elk twee enorme bekers meenemen voor de toch al flink gevulde prijzenkast. En ook Rogier Jongejans, Auke Genemans en Simon Knap hadden beide handen nodig om de bekers in ontvangst te nemen. Liroy Stuart en Appie (namens de afwezige Michel Florie) namen het overige zilverwerk in ontvangst. De Van Uitert Rookie of the year Trofee werd door Winfried van Uitert uitgereikt aan een zeer verraste Auke Genemans. De debutant in de Formule Ford versloeg de andere debutant Simon Knap met wel te verstaan één punt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet