Formule 3

F3: Dennis Retera gaat testen bij Alan Docking Racing

Dennis Retera, Nederlands en Beneluxkampioen in de Formula Ford, heeft een uitnodiging gekregen van het toonaangevende Alan Docking Racing om de komende dagen te gaan testen in een Formule 3 bolide.

 retera_duim


Tekst: PR, foto: Fast Company

De goede resultaten van Retera, zijn derde plaats op het WK Formula Ford en de vijfde plek tijdens de Formula Renault Winterseries hebben gezorgd voor deze uitnodiging. Een fantastische gelegenheid om nog meer ervaring op te kunnen doen voor een mogelijk debuut in de Formule 3. De test zal aanstaande woensdag en donderdag (23 en 24 november, red.) plaatsvinden op het circuit van Snetterton (UK).

Alan Docking Racing is sinds 1975 actief in de autosport en heeft onder andere naam gemaakt in het Engelse Formule 3 Kampioenschap.
Diverse bekende coureurs zijn via Alan Docking Racing terecht gekomen in de absolute top van de autosport, waaronder Mark Webber, Mika Salo en Robbie Kerr.

Retera zal begeleid worden door Peter Kox die hem namens Stichting CHART voorziet van advies op zijn weg naar de top. Kox: "Dennis heeft bewezen een waar talent te zijn. Voor zijn carrière is het erg goed als hij deel kan nemen aan het Engelse Formule 3 kampioenschap. Deze test kan de basis worden voor het komende seizoen".
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet