IndyCar

IRL: Toyota verlaat de IRL eerder dan gepland

Toyota TRD in de VS maakt deze week zo goed als zeker bekend dat zij de IRL series een jaar eerder dan gepland zullen verlaten.

 _____________

Ook Ganassi schakelt over naar Honda Power. Foto; IRL


Toyota verlaat de IRL
Het is goed als zeker dat Toyota deze week haar vertrek uit de IRL aankondigt. Toyota wilde eigenlijk niet meer in een ontwikkelingsprogramma voor het seizoen 2006 investeren. Reden, waarom Roger Penske reeds enkele weken aankondigde om naar Honda over te stappen. Alleen, Cheever, Hemelgarn en Vision Racing zouden nog van Toyota motoren worden voorzien. Teams, die het afgelopen jaar niet echt voor de hoofdprijs meespeelden. Op dit moment worden er door Brian Barnhart van de IRL onderhandelingen met Honda gevoerd, waarbij het motorenleaseprogramma voor 14 races ongeveer U$ 900.000 zal bedragen. Anderzijds zullen de teams van Rahal, Panther en Ganassi in 2006 minder auto's inzetten. Zowel Rahal en Ganassi zullen volgens de laatste geruchten slechts twee wagens inzetten, terwijl het Panther Team de afgelopen weken veel contracten niet meer vernieuwd heeft.

Wheldon weet het nog steeds niet

De Brit Dan Wheldon heeft nog steeds geen beslissing omtrent zijn toekomst genomen. De Brit is al enige weken voor een testzitje bij BMW in de picture, maar twijfelt. Anderzijds schijnt Chip Ganassi de Indy 500 winnaar ook een NASCAR zitje te hebben aangeboden.

tekst Willem J.Staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet