Formule Renault 3.5

Formule Renault 3,5: Startveld krijgt vorm

Het startveld voor de World Series by Renault 3,5L begint definitieve vormen aan te nemen. Veel teams en rijders zijn al met de Formule 1 verbonden. 2010 lijk nog competitiever te worden dan in het voorgaande seizoen.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto: Renault

spa_openingsfase


Drie testsessies in Spanje
Voorafgaande aan het seizoen staan er drie testsessies op het programma. Op 4 en 5 maart a.s. wordt er voor de eerste maal in Barcelona getest, vervolgens vindt er op 13 en 14 maart een tweedaagse testsessie op Jerez plaats. En op Motorland Aragon wordt er van 25 t/m 27 maart voor de allerlaatste maal getest.

De teams 2010
Veel rijders willen bij Draco Racing in de voetsporen van Bertrand Baquette treden. De 19-jarige Colombiaan Julian Leal komt hier samen met de 20-jarige Fransman Nathanaël Berthon in actie. Berthon won in 2009 het Franse 2.0L Formule Renault kampioenschap en maakte bij zijn eerste kennismaking in november j.l. met de Formule Renault 3,5KL al een bijzonder goede indruk.

Bij P1 Motosport en Tech 1 Racing ligt de rijdersbezetting vast. De kleuren van P1 Motorsport worden verdedigd door Walter Grubmüller(afkomstig uit het Britse F3 kampioenschap)en Le Mans Series Kampioen Jan Charouz.De Tsjech is maakt deel uit van het “RF1 Driver Programme”en heeft tevens met Renault een contract als reserverijder getekend. Charouz begint het seizoen met behoorlijk veel ambitie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet