DNRT

DNRT: Eindfase nadert in Winter Endurance Kampioenschap

480_start_7612

Op zondag 7 februari zal op Circuit Park Zandvoort de 4 uur van Zandvoort worden verreden. Voor de deelnemers uit het Winter Endurance Kampioenschap is de vier uur durende race alweer de derde en een-na-laatste wedstrijd van het winterseizoen. De kwalificatie voor de wedstrijd begint om 10.30 uur. De race start om 12.00 uur.


Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus


Groot aantal equipes
Voor de 4 uur van Zandvoort hebben zich ruim veertig equipes ingeschreven. Omdat de officiële inschrijving pas sluit op zondagochtend, verwacht de organisatie dat het aantal teams nog zal groeien. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Zo wordt Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren, onder andere bezet door de Porsche 997 GT3 van het Sotrax Albert Motorsport Team, met onder andere Michael Bleekemolen en de krachtige Chevrolet Corvette GT3 van het Mad & Daring Racing Team. Daarnaast maken maar liefst vier DNRT V8 Silhouettes deel uit van de startlijst, waaronder de succesvolle equipes Huub Vermeulen / Frits Hessing en Frans Verschuur / Jan Evers. Ook exoten als de V8 Star en Renault Mégane Trophy hebben zich ingeschreven voor de 4 uur van Zandvoort.

In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, strijden auto’s als de BMW M3, BMW 130i en de rappe Focus Sport Silhouette om de punten. Bolides als de Renault Clio Sport, Suzuki Swift en BMW 320d treffen elkaar in Divisie III. Alle overige diesel-aangedreven auto’s, zoals de BMW 120D, Volkswagen Golf 5 TDI en Toyota Auris 2.2 D-Cat, treffen elkaar in Divisie IV.

480_winst_sebastiaan_8161

Klassement
Met twee wedstrijden achter de rug, zijn het Divisie I-coureurs Ronald van der Laar en Sebastiaan Bleekemolen die met hun Porsche 997 GT3 de stand om het kampioenschap aanvoeren. Op een achterstand van twee punten volgen Rob de Laat en Theo de Prenterm, de winterkampioenen van het afgelopen seizoen. Het succesvolle duo is actief in Divisie II met een BMW Compact Modified. De derde positie in de stand wordt bezet door Jeroen den Boer en Leon Rijnbeek, die met een BMW 120d Modified strijden in Divisie III. Zij delen deze derde stek met de beste equipe uit Divisie IV, bestaande uit Duncan Huisman en Liesette Braams.

Gratis toegang
Voor de 4 uur van Zandvoort is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 5,00 op de Heineken Paddock of achter de hoofdtribune parkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet